Непридатні запчастини видавав за нові. Головного інженера підрозділу Львівської залізниці підозрюють у махінаціях

1387 0
Через злочин державному підприємству заподіяли збитків на понад 500 тисяч грн.
фото Євгена Кравцова

фото Євгена Кравцова

Головному інженеру одного з підрозділів Львівської залізниці, що купував непридатні до використання запчастини під виглядом нових, повідомили про підозру.

«Упродовж 2019-2020 років група осіб за сприянням посадовців регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця», під виглядом нових запчастин до локомотивів закупляла вживану продукцію, що непридатна до використання. Як наслідок державному підприємству заподіювалися значні збитки», – йдеться в повідомленні пресслужби Львівської обласної прокуратури.

Читайте також: Залізниця відновлює сполучення між Львовом і Рівним

Використання майна за призначенням неможливе. Так, через злочин державному підприємству заподіяли збитків на понад 500 тисяч грн. Посадовцю ж повідомили про підозру заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в великих розмірах (ч.4 ст.191 ККУ).

Додамо, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!