Невідомі викрали інформаційний стенд, присвячений пам’яті жертв Голокосту у Львові

2308 0
Викрадений елемент вуличної вистави стояв на площі перед Львівським університетом.
фото Територія терору

фото Територія терору

У Львові невідомі вкрали один із інформаційних стендів, що є частиною мистецького проекту «Львів'43: Місто (не) пам'яті, що присвячений пам'яті жертв Голокосту. Про це у себе на Facebook повідомила директорка музею «Територія терору» Ольга Гончар.

«Обікрали наш музeй. Обікрали нашe місто. Один, а можe вжe і нe один, із кубів виставки про 12 локацій Голокосту у Львові вчора щe був, а вжe нeма. Очікую патруль. До слова, спочатку вкрали інфотаблиці з цього куба, ми написали заяву, а потім і сам куб чeрeз дeкілька днів. Будьте пильні і повідомляйтe нам про долю кубів. А ми рахуємо збитки», – повідомила Ольга Гончар.

Місце, де стояв стенд. Фото Ольги Гончар

Читайте також: Джейсон Франциско про «Золоту Розу», львівських євреїв та ідентичність

Зазначимо, що інформаційні стенди можна побачити на 12 міських локаціях: на площі Ринок, біля Оперного театру, Просторі Синагог, Цитаделі, на вулиці Шевченка (місце, де розташовувався Янівський концтабір), вул. Шолом-Алейхема, вул. Вітовського, 55, вул. Вугільна, проспекті Чорновола (біля музею «Територія Терору», біля Львівського національного університету, Площі Шашкевича та вул. Шевській).

Вони розповідають про історії, пов'язані з подіями Голокосту 1941-1944 рр. у місті. Виставка має на меті нагадати про трагічну долю єврейської громади Львова, яка майже повністю загинула під час нацистської окупації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!