Невідомий у Києві захопив заручників у банку

1903 0
Представники поліції почали перемовини з терористом та запропонували йому здатися.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

У Києві невідомий захопив заручників у приміщенні «Універсал Банку», що розташований у бізнес-центрі «Леонардо» на вул. Хмельницького, 17/52а. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

3 серпня, о 12:00, до поліції зателефонувала представниця АТ «Універсал Банк» та повідомила, що у відділення зайшов невідомий чоловік віком до 35 років, який сказав, що у нього в рюкзаку є бомба і попросив викликати поліцію.

Працівники банківської установи покинули приміщення, а керівник відділення залишилася за власним бажанням. Поліція ввела спеціальну операцію «Грім».

Представники поліції почали перемовини з терористом та запропонували йому здатися.

За попередньою інформацією, чоловік, який погрожує підірвати відділення банку, – 32-річний громадянин Узбекистану Карімов Сухроб Рахманович. Його вимога – вийти у прямий ефір проросійських телеканалів ZIK, 112 та НАШ. 

Оновлено

Як повідомив пізніше Антон Геращенко, чоловіка затримали, вибухівка не спрацювала.

Нагадаємо, що 21 липня у центрі Луцька чоловік захопив автобус із близько 10-20 заручниками. Він казав, що при собі має вибухівку і зброю. Заручники провели в автобусі близько 12 годин, після чого чоловік сам вийшов із автобуса та відпустив людей. Утім президент Володимир Зеленський встиг виконати його вимогу – розповісти про фільм, що розповідає про захист тварин. За кілька хвилин відео з його фейсбук-сторінки видалили.

Після цього в Нацполіції заявили про посилення контролю на території Львівської, Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.  

За кілька днів, у Полтаві чоловік, якого намагалися затримати через крадіжку авто, взяв у заручники поліцейського та погрожує підірвати гранатою себе та його. Після кількох тижнів пошуків, його ліквідували.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!