Невикористані вакцини від Covid-19 в уряді планують продавати приватним клінікам

1680 0
Держава сподівається передати вакцину по собівартості в приватні клініки, які розпочнуть вакцинацію людей, які мають намір їхати за кордон.
Фото: freepik

Фото: freepik

В уряді вже мають план, що будуть робити з вакцинами, які не встигатимуть використати. Про це повідомляє УП. Життя х посиланням на власні джерела в Кабміні.

Згідно з національним планом вакцинації, під час першого етапу мають вакцинувати 114 тисячі лікарів, 40-45 тисячі військових та 100 тисяч осіб із групи ризику. Із 1 березня має запрацювати електронна база обліку вакцинованих осіб. 

Читайте також: У Львові провели першу вакцинацію від коронавірусу. Хто отримав

«Враховуючи те, що добровільно готові вакцинуватись 40-43%, то в уряді розраховують на першому етапі вакцинувати хоча б 160 тисяч осіб. Вакцини, які не встигнуть використати, держава сподівається передати по собівартості в приватні клініки, які розпочнуть вакцинацію людей, які мають намір їхати за кордон», – повідомило джерело у Кабміні. 

Можливо, це станеться ще до 1 травня. 

За попередніми розрахунками уряду, Кабмін сподівається, що за два роки  в Україні буде вакциновано 20-22 млн осіб. Для цього Міністерство охорони здоров'я разом з Мінкультом та Мінцифри розробляють план популяризації вакцинації.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

Нагадаємо, що 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу. Вона триватиме в чотири етапи. На першому щеплення мають отримати медичні працівники опорних лікарень, медпрацівники екстреної медичної допомоги, ті, хто мешкає чи працює в будинку для людей похилого віку, а також військовослужбовці ООС.

Першою вакцину від коронавірусу у Львові отримала завідувачка 4-м відділенням Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!