Незабаром львів’яни подаватимуть петиції до міськради онлайн

2078 0
Незабаром Львів долучиться до Єдиної системи місцевих петицій. Зараз триває налагодження процесу, і вже до кінця першого кварталу цього року мешканці Львова зможуть реєструвати свої звернення, пропозиції та вимоги до посадовців і депутатів міськради.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Про це повідомляє начальник міського управління міжвідомчої координації Тимофій Александронець. «Електронні петиції – це більш зручний формат колективного звернення в міську раду, який дозволяє в мережі Інтернет зібрати необхідну кількість підписів і запропонувати певні зміни чи рішення, якими оперує Львівська міська рада. Зараз триває налагодження процесу, і передбачається, що в лютому-березні подання петицій вже буде доступним», – зазначає він.

Зробити це можна буде на веб-сайті Єдиної системи місцевих петицій, зареєструвавшись там, або ж скориставшись системою BankID. Передбачається, що збір підписів до поданих петицій триватиме 2 місяці. За цей час звернення повинне зібрати понад 1000 підписів, і лише після цього його розглядатимуть. Петиція надходитиме в міське управління «Секретаріат ради», звідки потраплятиме на розгляд виконавчих органів. Останні готуватимуть проекти рішень та інформуватимуть міського голову. Після цього міський голова буде скеровувати рішення на розгляд профільних комісій.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!