Незабаром Єврокомісія представить пакет допомоги Україні на 18 млрд євро. Що він передбачає

802 0
Щомісяця український бюджет мають фінансувати у розмірі 1,5 млрд євро.
Урсула фон дер Ляєн і Володимир Зеленський / фото умовне

Урсула фон дер Ляєн і Володимир Зеленський / фото умовне

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн провела розмову з президентом України Володимиром Зеленським. У ній вона повідомила про представлення наступного тижня програми фінансової допомоги на 2023 рік.

Джерело: «Економічна правда» з посиланням на пресслужбу Єврокомісії 

Зазначимо, що програма допомоги передбачає фінансування українського бюджету у розмірі до 1,5 млрд євро на місяць, що в загальному становить до 18 млрд євро. 

Читайте також: США нададуть Україні 4,5 млрд доларів

Урсула фон дер Ляєн зазначила, що ЄС продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні, а особливо взимку. Лідери також обговорили важливість забезпечення експорту української сільськогосподарської продукції у світ.

Нагадаємо, що уряд США наприкінці вересня ухвалив виділення Україні бюджетної підтримки у розмірі 4,5 мільярда доларів. Так, загальна пряма бюджетна підтримка України від США становитиме 13,5 млрд доларів у вигляді безоплатної допомоги.

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!