У Києві затримали громадян росії, які незаконно переправляли росіян через український кордон

984 0
Завербовані українці допомагали затриманим пересуватися територією України.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві затримали росіян, які незаконно переправляли людей через державний кордон України та організовували роботу диверсантів. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.  

«Затримано трьох громадян рф та повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, незаконному перетині державного кордону України та підробленні офіційних документів», – повідомляють у відомстві. 

За даними слідства, протягом 2021-2022 років затримані організували схему з незаконного переправлення громадян росії через державний кордон України для здійснення диверсійної діяльності щодо військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань держави.

Ці люди винаймали житло в Києві, підшуковували громадян України, які б відкривали в банках на своє ім’я рахунки та здійснювали на них перерахування коштів. Також росіяни забезпечували їх балонами з фарбою, ймовірно для нанесення маркувань. Завербовані українці допомагали затриманим громадянам рф пересуватися територією України. Підозрювані також передавали до росії відомості, які могли зашкодити суверенітету та територіальній цілісності України.

Наразі їм обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У НАТО прогнозують другий, складніший і більш кривавий етап війни в Україні 

Нагадаємо, раніше про підозру повідомили мешканцю Київської області через його співпрацю з країною-агресором. Чоловік надавав російським військовим дані про розташування особового складу ЗСУ.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!