Незалежність очима Ігоря Юхновського та відреставрований вітраж театру. Головне

1029 0
Коротко розповідаємо про головні новини минулої доби.
Photo by John-Mark Smith on Unsplash

Photo by John-Mark Smith on Unsplash

Розмова з Ігорем Юхновським. Що дало нам можливість стати вільними і незалежними, що відбувалось в Україні напередодні проголошення Незалежності та яка роль львів’ян у справах держави – розповідає голова Народної ради Ігор Юхновський.

Репетиція маршу. У Львові, поблизу Академії сухопутних військ, провели репетицію святкового маршу до Дня Прапора за участю військовослужбовців ЗСУ та країн-партнерів. Військові пройшли урочистим маршем по вулиці Стрийській – на ділянці від вул. Сахарова до вулиці Героїв Майдану – з рівнянням на Державний прапор України. Участь у якому взяло 850 військовослужбовців. На репетиції лунав військовий оркестр. Ця репетиція не остання, їх буде ще кілька. Сам урочистий марш проведуть 23 серпня після підняття прапора на найвищому флагштоку Львівщини – поблизу Академії сухопутних військ.

Читайте також: Ми тільки зробили останній ривок. Ігор Юхновський про проголошення незалежності

Великі втрати. Сьогодні стало відомо, що на Сході, в зоні ООС загинули бійці зі Львова та області. Загинув 29-річний бродівчанин Сергій Мельничук, який був військовослужбовцем 24-ої механізованої бригади ім. Короля Данила Галицького та .

​​Втопився хлопчик. На Херсонщині, на острові Джарилгач, що поблизу Лазурного, під час купання на матраці зникли батько і його син, які приїхали відпочивати зі Львова. Тіло хлопчика уже знайшли, пошуки чоловіка тривають.

Візит прем’єра Дениса Шмигаля. У суботу, 21 серпня, на Львівщину із робочим візитом приїде прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Також на цей день запланований візит прем’єр-міністра Грузії. Обидва планують відвідати Міжнародний центр миротворчості і безпеки Національної академії сухопутних військ на Яворівському районі.

Обмеження руху у святкові дні. До 30-ї річниці Дня Незалежності України у Львові аж до 29 серпня триватимуть багато заходів у різних локаціях. Із повним переліком перекриття руху, читайте в новині.

Читайте також: У Львові відновили сторічний вітраж у Ляльковому театрі

Реставрація вітражу-стелі. У Львівському академічному театрі ляльок, що на пл. Данила Галицького, 1, відреставрували вітраж-стелю. Основна проблема була у тому, що через нещільність усе тепло «втікало» на вулицю. Тож, вітраж знімали і як для реставрації, і як для утеплення стелі. Сам вітраж складається майже з шести десятків елементів – квадратів та трикутників, які є окремими елементами.

Go-A – переможці. Український гурт Go-A, який на цьогорічному Євробаченні посів п’яте місце, став переможцем конкурсу Vision Music Awards у двох номінаціях: «Найкраща сценічна постановка», яку надають конкурсантам, які ризикнули на сцені, зробивши захоплююче шоу, та «Найкраще використання реквізиту».

Почесна гостя Bookforum. Уперше в історії незалежної України Нобелівська лауреатка братиме участь в українському літературному фестивалі. Так, на Форум видавців до Львова приїде польська письменниця українського походження, есеїстка, сценаристка та поетеса Ольга Токарчук.

Читайте також: У Львові провели репетицію військового маршу до Дня прапора. Фото, відео

Нові системи фіксації порушень ПДР. У Львові запрацюють дві системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень ПДР. Ці прилади фіксації правопорушень контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі. У Львові два прилади контролю «КАСКАД» будуть розташовані на вулиці Хуторівка, 8, у напрямку вул. Стрийської (обмеження швидкості 50 км/год) та на вул. Володимира Великого, 18 у напрямку вул. Стрийської (обмеження швидкості 50 км/год).

Реклама ліків – під забороною. Рада національної безпеки і оборони України доручила Кабінету міністрів розробити мораторій на рекламу ліків і медпрепаратів. Згідно із указом, Кабмін до 1 січня 2024 року має запровадити мораторій на рекламу лікарських засобів, медичних виробів, методів профілактики, методів діагностики, методів лікування і реабілітації на телебаченні і радіо, а також в засобах масової інформації.

Як працюватимуть банки та держустанови у Львові на день незалежності, читайте у матеріалі.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!