Незрячі та слабозорі люди «побачили» львівські храми на унікальній екскурсії. Фото

2519 0
У Львові відбулась перша екскурсія з аудіодискрипцією для осіб з важкими порушеннями зору.
Facebook / Lviv Tourism Office

Facebook / Lviv Tourism Office

Серія таких екскурсії запланована в рамках соціально-культурного проекту «Туристичні маршрути для незрячих», повідомляють в прес-службі ЛМР. Проект реалізовує Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів - УСІ» спільно з управлінням туризму ЛМР.
 
 
Екскурсовод Галина проходила майстер-класи, щоб навчитись розуміти людей з вадами зору, знати як їм комфортно перебувати на екскурсіях і як створювати для них настрій. Упродовж травня в рамках проекту таке навчання пройшли п’ять екскурсоводів.
 
 
«Аудіодискрипція (тифлокоментар) дає незрячим і слабозорим  можливість  «побачити» архітектурні  пам’ятки,  музейні експозиції,  туристичні  маршрути і навіть динамічні  об’єкти – кінофільми  та  вистави.  Ця  методика  впроваджена в Україні ЛОО ГО «Українська спілка інвалідів  УСІ» у  2013  році, і відтоді ініціатори  інновації широко популяризують аудіодискрипцію як сучасний європейський  метод  удоступнення навколишнього світу для тих, хто не бачить або має важкі ураження органів зору», – розповіла виконавча директорка Львівського осередку ГО «УСІ» Оксана Потимко.
 
 
На автобусні екскурсії, послуги студії звукозапису, навчання гідів з бюджету виділили 20 тис. грн. організація одержала від управління  туризму  Львівської міської ради 20 тис. грн. Проект триватиме до кінця 2017 року. 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!