Ні касовим апаратам: в Україні запровадять електронні чеки

4134 0
За рахунок цього бізнес заощадить близько двох мільярдів гривень.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Кабінет міністрів спростив обслуговування і ремонт реєстраторів розрахункових операцій та почав експеримент з використанням різних пристроїв в якості касових апаратів, - про це повідомляє «Економічна правда». Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду 13 червня, а такий експеримент триватиме до кінця 2019 року. 

Відтак можна буде зареєструвати як касовий апарат будь-який пристрій, незалежно від того, чи то планшет, ноутбук або ж смартфон. Для цього не потрібно подавати документи у паперовому вигляді у контролюючі органи, адже зареєструвати пристрій можна буде онлайн. Окрім того, такими електронними касовими апаратами  можна буде користуватися безкоштовно. Планується, що розрахунки проводитимуть у безготівковій формі, а чеки покупцю надсилатимуть на електронну пошту, пише Офіс ефективного регулювання на своїй сторінці у Facebook. 

Читайте також: В Україні з’явиться мобільний додаток для оплати податків

«Ми беремо на себе зобов'язання, що реєстрація пристрою буде відбуватися за один день, виключно на основі заяви без будь-яких доповнень», – сказала в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова під час засідання, повідомляє НВ.

Також вона зазначила, що зі прийняттям нової схеми вдасться досягнути одразу три мети. «Перше – спрощення ведення бізнесу, і це найголовніше. Друге – поліпшення обміну в самій фіскальній службі між територіальними відділеннями. Третє – це зменшення тіньового сектора», – зазначила фінансів Оксана Маркарова.

Читайте також: Нацбанк може дозволити українцям відмовитися від платіжних карток

Як зазначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, нова система дає можливість повністю відмовлятися від касових апаратів і щомісячнічніх внесків на їхнє обслуговування. Бізнес заощадить близько двох мільярдів гривень на додаткових оплатах.

«Це не бізнес – продавати касові апарати, це була монополія, щоб усіх «посадити на голку...». Іншими словами,  цей проект – це звільнення від касовоапаратівского рабства», – зазначив Гройсман.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!