Нічна пожежа і повернення оплати за проїзд та паркування. Головні події дня у Києві

658 0
Дайджест новин за 16 травня.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Безпекова ситуація 

Мінна небезпека зберігається на околицях Києва, де велися бойові дії. У військовій адміністрації столиці розповідають, що роботи завершують на Житомирському та Броварському напрямках. 

Тривають роботи з розмінування в районі Виноградар та на Вишгородському напрямку, особливо в лісових масивах. Також роботи й далі ведуть у Пущі-Водиці. 

Загалом, від початку повномасштабного вторгнення підрозділи ДСНС виявили та знищили 985 вибухонебезпечних предметів. Вони обстежили та очистили територію площею 21,47 га. 

Надзвичайні ситуації 

Вночі в Києві була пожежа. Горіли вантажівки в Оболонському районі. 

Рятувальники оперативно ліквідували пожежу. Жертв та постраждалих немає.

Транспорт

«Укрзалізниця» призначила регіональний експрес сполученням Київ – Хмельницький. Він курсуватиме щоденно з 20 травня. 

Відправлення з Києва – о 23:46, прибуття до Хмельницького – о 5:26. Зворотно, з Хмельницького, відправлення – о 13:44, прибуття до Києва – о 19:36.

Метрополітен 

Станція метро «Кловська» відновила роботу.  Також скорочено інтервал руху поїздів. Він складає 5-7 хвилин у години пік та 10-15 хвилин в інший час. 

Оплата за проїзд 

Відновили оплату за проїзд у метро та наземному комунальному транспорті. Ціна за одну поїздку – 8 грн.

Таке рішення, пояснюють у міській адміністрації, ухвалили у зв’язку з тим, що у столицю повертаються містяни, відповідно, потрібно відновлювати повноцінну роботу громадського транспорту. Водночас для цього потрібно закуповувати пальне, запчастини для ремонту, сплачувати за електроенергію та заробітну плату працівникам транспортних підприємств. 

Паркування

За рішенням Київської міської ради в столиці відновили оплату за паркування. Сервіс безготівкової оплати працює в застосунку «Київ Цифровий». На муніципальних паркінгах не приймають оплату готівкою. 

Паркування платне в будні з 8:00 до 22:00. В інший час воно безкоштовне.

Додамо, що ціна паркування у різних точках столиці відрізняється. У першій зоні, до якої входить центральна частина міста, воно коштує 35 грн/год. В другій зоні, до якої входять, до прикладу, території біля ряду торгівельних центрів, 25 грн/год. У третій зони – 5 грн/год. 

Продаж алкоголю

У Києві дозволили продаж алкогольних виробів у закладах громадського харчування з 11:00 до 22:00. Міська влада мотивує рішення боротьбою з «чорним» продажем алкоголю та потребою наповнити бюджет міста. 

Водночас продаж алкоголю в магазинах можливий, як і раніше, з 11:00 до 16:00.

Порятунок історичного дерева

Фахівці почали лікування липи Петра Могили. Напередодні під час негоди у цього 400-річного дерева зламалась скелетна гілка. За легендою його посадив митрополит Петро Могила ще 1635 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!