Нічні заморозки та створення нових заповідників. Головні події дня у Києві

638 0
Дайджест новин за 23 вересня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Підготовка до зими

У Києві триває підготовка до осінньо-зимового періоду. КК «Київавтодор» підготував 433 одиниці техніки із 537 запланованих. Як повідомляють у комунальній корпорації, спецмашини проходять повний техогляд та ремонт. 

Тренінги із надання домедичної допомоги

Медики Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф розпочали серію тренінгів для містян із надання домедичної допомоги. Експрес-курси проходять 23-24 вересня на станціях столичного метро. Учасники можуть опанувати чи вдосконалити навички щодо зупинки масивної кровотечі, проведення базової серцево-легеневої реанімації, відновлення прохідності дихальних шляхів при потраплянні до них стороннього тіла тощо.

Фільм про Гостомель під час російської окупації 

У суботу, 24 вересня, в столичному Будинку кіно покажуть документальний фільм про місто Гостомель, зокрема, про історію одного будинку. Вхід на захід вільний.

Нові заповідники з рідкісними рослинами під Києвом 

Біля Києва створять нові заповідники з рідкісними рослинами. Таке рішення прийняла Київська обласна рада. Під охорону держави взяли місця зростання рідкісних червонокнижних видів рослин − підсніжника, сон-трави, коручки, любки, гніздівки, ліліі лісової, скополії, рябчика шахового, а також місця розмноження рідкісних червонокнижних тварин − чорного лелеки, лося та рисі.

Нічні заморозки в області 

На Київщині вночі 25 вересня на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3°. Водночас власне у місті Києві заморозки не очікуються.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!