Німеччина готова роками підтримувати Україну у боротьбі проти росії

1004 0
«Світу доведеться пристосуватися до того, що ця війна може тривати роками».
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ НІмеччини Анналена Бербок пообіцяла Україні багаторічну підтримку у війні проти росії, якщо це буде необхідно. Про це повідомляє видання Bild.

Читайте також: Німеччина схвалила продаж Україні 255 високоточних артснарядів Vulcano

За її словами, Україна також захищає свободу та мирний порядок Європи, тож Берлін підтримуватиме Київ  стільки, скільки потрібно.

«Звичайно, я хотіла б, щоб війна закінчилася якнайшвидше, але, на жаль, ми повинні припускати, що наступного літа Україна все одно потребуватиме нового важкого озброєння від своїх друзів», – сказала вона.

Читайте також: Німеччина схвалила продаж Україні 100 самохідних гаубиць

Міністерка застерегла від розмов про втому від війни в Німеччині з огляду на місяці бойових дій та зауважила, що світу доведеться пристосуватися до того, що ця війна може тривати роками.

«Звичайно, кожен зараз відчуває наслідки енергетичної війни путіна на власних гаманцях. Соціальний поділ Європи є частиною війни путіна. Ми повинні запобігти цьому»,  додала вона.

Також вона попередила, що попереду важкий шлях, але запевнила, що частиною політичної відповідальності влади є пом'якшити соціальний дисбаланс, спричинений високими цінами на енергоносії.

Нагадаємо, Україна вже отримала від Німеччини кілька PzH 2000. Вони вважаються одними з найбільш сучасних самохідних артилерійських установок у світі, здатні влучати в цілі на відстані до 40 кілометрів і стріляти зі швидкістю до 10 снарядів на хвилину.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!