Німеччина передала Україні додаткові ракети для системи IRIS-T

878 0
Німеччина відправила в Україну додаткову партію військової допомоги.
Фото: dw

Фото: dw

Україна отримали від Німеччина нову партію військової допомоги. Серед переданої зброї – броньовані ремонтно-евакуаційні машини Bergepanzer та ракети для системи ППО IRIS-T.

Джерело: сайт німецького уряду

Читайте також: Україна отримала від Німеччини танкові тягачі та бронеавтомобілі

За останній тиждень Україна отримала від німецької сторони: 

  • додаткові ракети для ЗРК IRIS-T;
  • 2 броньовані ремонтно-евакуаційні машини Bergepanzer;
  • 30 тисяч снарядів для 40 мм гранатометів;
  • 5 тисяч артилерійських боєприпасів 155 мм калібру;
  • 4 машини швидкої допомоги;
  • 18 вантажівок 8×8 зі змінним кузовом.


Нагадаємо, Німеччина передала Україні перший з чотирьох обіцяних зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM. Постачання наступних трьох систем планується наступного року. Наземна система протиповітряної оборони IRIS-T SLM насамперед призначена для захисту цивільного населення шляхом відбиття повітряних атак російської армії. Вона вважається однією з найдосконаліших систем ППО, яких навіть немає на озброєнні Бундесверу.

Додамо, міністр закордонних справ НІмеччини Анналена Бербок пообіцяла Україні багаторічну підтримку у війні проти росії, якщо це буде необхідно. За її словами, Україна також захищає свободу та мирний порядок Європи, тож Берлін підтримуватиме Київ  стільки, скільки потрібно.

 

Антоніна Костик

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!