Німеччина передала Україні три реактивні системи залпового вогню

1314 0
Також Україні зі складів Бундесверу вже надійшли десять самохідних гаубиць.
Фото: Андрій Єрмак

Фото: Андрій Єрмак

Німеччина передала Україні три обіцяні реактивні системи залпового вогню Mars II та ще три гаубиці Panzerhaubitze 2000. Про це повідомила міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт. Інформацію про прибуття техніки підтвердив керівник Офісу президента Андрій Єрмак. 

За словами міністерки, Німеччина вже передала Україні п'ять артилерійських зенітних установок Gepard. Загалом Україна має отримати 30 систем Gepard приблизно з 60 тисячами боєприпасів — переважно від німецької армії. Також Україні зі складів Бундесверу вже надійшли десять самохідних гаубиць. 

Читайте також: Україна отримала перші артилерійські установки Gepard від Німеччини

Нагадаємо, Німеччина виділяє цього року додатково 2,4 мільярди євро для покриття фінансових витрат на утримання українських біженців у країні.

Довідково

РСЗВ Mars II (Mіttlere A rtillerie Raketen System) – німецька реактивна система залпового вогню, яка була прийнята на озброєння Бундесверу в 1990 році. Пускова установка на гусеничному шасі є аналогом американської M270 MLRS. Максимальна дальність ураження цілей — 45 000 — 70 000 м, в залежності від боєприпасів.

Система призначена для знищення скупчень живої сили та техніки противника, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів та вузлів зв’язку, а також для встановлення мінних полів методом дистанційного мінування.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!