Німеччина передасть Україні найновішу систему ППО

3761 0
Німеччина вже уклала угоду на закупівлю першої такої системи вартістю 178 млн євро з виробником Diehl Defence.
Фото: the drive

Фото: the drive

Німеччина передасть Україні найновіший зенітно-ракетний комплекс для протиповітряної оборони, який ще не надійшов на озброєння Бундесверу. Про це в заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв’ю Укрінформу. 

За його словами, Німеччина вже уклала угоду на закупівлю першої такої системи вартістю 178 млн євро з виробником Diehl Defence. Загалом планується закупити 10 систем ППО.

«Я пишаюся тим, що мені і нашій команді вдалося подолати шалений політичний опір і в тісній закулісній взаємодії з виробником – компанією Diehl Defence домогтися укладення контракту на закупівлю першої такої системи вартістю 178 мільйонів євро, причому коштом німецького уряду», — зазначив він. 

Читайте також: Україна отримала німецькі самохідні гаубиці Pzh2000

Дипломат додав, що Україна також чекає на схвалення щодо закупівлі артилерійських установок САУ Panzerhaubitze.

«Так само очікую на «зелене світло» з Берліна на придбання 100 нових САУ Panzerhaubitze 2000. Відповідну пропозицію ми вже отримали від німецької промисловості», — додав він. 

Читайте також: Франція поставить Україні шість самохідних артилерійських установок Сaesar

Нагадаємо, США мають намір передавати Україні розвідувальну інформацію для завдання ударів за допомогою реактивних систем залпового вогню. А Польща підписала з Україною один із найбільших за 30 років контрактів на постачання зброї. Контракт на 2,7 мільярда злотих, або приблизно 630 мільйонів доларі

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!