Німеччина передасть Україні танки Leopard 2

1042 0
Це стало наслідком інтенсивних консультацій, які відбулися з найближчими європейськими та міжнародними партнерами країни.
Фото: Bundeswehr-Fotos

Фото: Bundeswehr-Fotos

Уряд Німеччини 25 січня прийняв рішення про надання українським збройним силам основних бойових танків Leopard. Загалом Україна отримає 14 танків зі складів Бундесверу. 

«Канцлер Олаф Шольц оголосив у середу на засіданні уряду, що Німеччина і надалі посилюватиме свою військову підтримку Україні. Він повідомив, що Федеральний уряд прийняв рішення про надання українським збройним силам основних бойових танків «Леопард-2». Це результат інтенсивних консультацій з найближчими європейськими та міжнародними партнерами Німеччини», – йдеться у заяві уряду, яку цитує Європейська правда.

Читайте також: Польський танковий експерт розповів, скільки Leopard 2 потрібно ЗСУ

Мета Німеччини – швидко зібрати два танкові батальйони з танками Leopard 2 для України. На першому етапі Німеччина надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 зі складу Бундесверу. Інші європейські партнери в свою чергу передадуть танки Leopard-2. Підготовка українських екіпажів має розпочатися найближчим часом у Німеччині. На додаток до навчання, пакет також включатиме логістику, боєприпаси та технічне обслуговування систем.

«Німеччина надасть країнам-партнерам, які хочуть швидко передати Україні танки «Leopard-2» зі своїх запасів, відповідні дозволи на їхню передачу»,  – йдеться у заяві.

Нагадаємо, 11 січня під час спільної пресконференції у Львові з президентами України і Литви Володимиром Зеленським і Гітанасом Науседою президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що Польща передасть Україні роту танків Leopard у рамках міжнародної коаліції.

Додамо, що за даними ЗМІ, вже 12 країн згодні поставити Україні бойові танки Leopard 2. Йдеться приблизно про 100 танків для Сил оборони України. Про згоду держав стало відомо за результатами зустрічі Контактної групи з питань оборони України (так званий формат «Рамштайн») 20 січня.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!