Німеччина поставить Україні сім самохідних гаубиць

1898 0
Це є одним із найсучасніших артилерійських знарядь у світі.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт під час візиту до Словаччини підтвердила передання українським Збройним силам семи самохідних гаубиць Panzerhaubitz 2000. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначається, гаубиці, які поставлять Україні, нині перебувають на ремонті й тому не числяться на балансі німецької армії. Постачання здійснять після проходження українськими військовослужбовцями навчання щодо їх застосування. 

Перша група з 20 українських військових розпочне курс навчання наступного тижня в Ідар-Оберштайні у землі Рейнланд-Пфальц у співпраці з Нідерландами.

Читайте також: Німеччина вже готова підтримати ембарго на російську нафту

За даними Бундесверу, зі стандартними боєприпасами самохідна гаубиця Panzerhaubitz 2000 може вести вогонь із відстані 30 кілометрів, з боєприпасами підвищеної дальності - 40 кілометрів. Артилерійський розрахунок може вистрілити до шести снарядів у такий спосіб, щоб вони потрапили одночасно. Зазначимо, це є одним із найсучасніших артилерійських знарядь у світі, перевага якого полягає в точності та великій дистанції бою.

Нагадаємо, у зв’язку зі святкуванням у росії Дня перемоги 9 травня до цього часу російські військові можуть вдатися до провокацій чи активізувати обстріли по Україні. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!