Німеччина прийняла майже 900 тисяч біженців з України

1183 0
В органах влади зареєструвалися близько 265 тис. українців працездатного віку, але працевлаштування вимагає часу через мовний бар'єр і відсутність догляду за дітьми.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

З початку війни до Німеччини приїхав 876 461 український біженець. Про це повідомили у Федеральному агентстві з праці.

На кінець червня, у центрах зайнятості та державних установах зареєструвалися 353 424 осіб, у тому числі 265 тис. осіб працездатного віку. Заявки на отримання дитячої допомоги залишили 121 тис. українців.

Читайте також: Зеленський звільнив послів у Німеччині, Угорщині, Норвегії, Чехії та Індії

З початку війни також схвалили 144 тис. інтеграційних курсів для українців — спеціальні заняття, які допомагають іноземцям освоїтися в країні, вивчити мову і знайти роботу.

В агентстві з праці наголосили, що труднощі при пошуку відповідних вакансій пов'язані, у тому числі з тим, що більшість кандидатів (понад 75%) – жінки, які одночасно з відвідуванням курсів мають наглядати за дітьми. Іншою серйозною перешкодою роботодавці називають мовний бар'єр.

Нагадаємо, що за даними ООН, від початку повномасштабного російського вторгнення з України виїхали понад 7 мільйонів людей, повернулися лише 2,5 млн. Експерти прогнозують другу хвилю міграції, під час якої з України можуть виїхати ще майже 5 мільйонів осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!