Німеччина передасть Україні установки Gepard, призначені для знищення повітряних цілей

1342 0
FlakPz Gepard – це установка, яку використовують також для прикриття сухопутних військ.
Зенітна самохідна установка Gepard/Фото ілюстративне

Зенітна самохідна установка Gepard/Фото ілюстративне

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт офіційно підтвердила, що Німеччина передасть Україні зенітні самохідні установки. Про це вона заявила на зустрічі військових керівників 40 країн, яку у вівторок організували на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині, пише Associated Press і повідомляє і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Ламбрехт також повідомила, що Німеччина допоможе країнам Східної Європи, які погодяться передати радянську зброю Україні, знайти їй заміну.

Крім цього, міністерка оборони заявила, що Німеччина разом зі США працює над організацією тренувань українських військових, яким потрібно навчитися користуватися західними артилерійськими установками.

Зазначимо, що FlakPz Gepard – це зенітна самохідна установка, призначена для прикриття сухопутних військ та знищення повітряних цілей. «Гепарди» оснащені двома 35-мм гарматами, кулеметом 7,62-мм MG-3 та двома радарами.

Читайте також: В Німеччині понад 40 країн обговорюють стратегічну підтримку України

Нагадаємо, що на авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині проходить стратегічна зустріч Консультативної групи щодо оборони України за участі понад 40 країн, відтак і тих, які не є членами НАТО. У промові на початку міністр оборони США Ллойд Остін назвав цю зустріч історичною, зазначивши, що її мета – допомогти Україні перемогти у війні, розпочатій вторгненням росії, і підготувати оборонні потужності України до майбутніх викликів. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!