Німеччина виділить додатково 2,4 млрд євро на українських біженців

893 0
На сьогодні у системі соціального забезпечення Німеччини зареєстровано близько 360 000 українців.
ФОТО: REUTERS

ФОТО: REUTERS

Німеччина виділяє цього року додатково 2,4 мільярди євро для покриття фінансових витрат на утримання українських біженців у країні. Про це повідомив міністр праці Хубертус Хайль, пише «Європейська правда».

Читайте також: Німеччина прийняла майже 900 тисяч біженців з України

Він сказав, що близько 800 000 людей з України вже знайшли притулок у Німеччині, 30% з яких молодше 14 років. За його словами, бюро праці Німеччини минулого місяця повідомило про зростання кількості безробітних, оскільки українські біженці реєструються у бюро у пошуках роботи. 

Міністр зазначив, що на сьогодні у системі соціального забезпечення Німеччини зареєстровано близько 360 000 українців, з яких 260 000 перебувають у пошуках роботи.

«Тепер йдеться про те, щоб надати їм роботу», — додав він.

Агентство ООН у справах біженців зазначило, що з моменту вторгнення росії кордон з Україною перетнули понад 9 мільйонів людей.

Нагадаємо, Німеччина передасть Україні найновіший зенітно-ракетний комплекс для протиповітряної оборони, який ще не надійшов на озброєння Бундесверу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!