Німеччина з 1 вересня змінює умови перебування українських біженців

4682 0
Німеччина прийняла 850 тисяч біженців з України з початку повномасштабного вторгнення росії.
Фото: biz.today.ua

Фото: biz.today.ua

З 1 вересня для громадян України розпочинається облік часу перебування у Німеччині – враховуватимуться всі дні перебування, починаючи з 24 лютого. Відповідно, особи безвізове перебування яких закінчується до або 31 серпня, повинні оформити тимчасовий захист в Німеччині. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з рішенням німецького уряду, ті українці, які перебувають у Німеччині понад 90 днів, мають отримати статус тимчасового захисту або залишити країну на наступні 90 днів. При цьому українці, які прибудуть на територію Німеччини після 1 вересня 2022 року, також матимуть змогу легально перебувати в країні протягом 90 днів без необхідності подавати заяву на реєстрацію статусу тимчасового захисту. Однак, біженці, безвізове перебування яких в Німеччині закінчиться в проміжку з 1 вересня до 1 грудня, теж повинні подати заявку на реєстрацію.

Читайте також: Німеччина схвалила продаж Україні 100 самохідних гаубиць

Зазначимо, що станом на початок липня, Німеччина прийняла 850 тисяч біженців з України з початку повномасштабного вторгнення росії.

Нагадаємо, Німеччина пропонує українським біженцям пакет соціальної підтримки, який включає безкоштовні мовні курси, пільги на телефонний зв’язок та базові медичні послуги, а також надає право на отримання освіти і працевлаштування. Термін дії допомоги для українців – 12 місяців. Але якщо війна в Україні за цей час не закінчиться, то цей термін буде продовжений на ще пів року автоматично, без повторного звернення. 

Закони, що діють в Німеччині для біженців з України (§24 AufenthG), дають можливість тимчасовим переселенцям негайно почати працювати,  після того як імміграційні органи видадуть посвідку на проживання. Дозвіл Федерального агентства зайнятості не потрібен. Спеціальні бюро зайнятості допомагають українцям із пошуком підходящої роботи і надають широкий спектр підтримки, а саме: перейняття витрат на резюме, коучинг або курси, які є безкоштовними.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!