Німецька компанія Metro погрожувала українському офісу зупинкою роботи через вимогу піти з Росії

17922 0
Через тиск українських працівників в Німеччині пригрозили відключенням від мережі.
Фото: tva.ua

Фото: tva.ua

Український офіс компанії Metro з першого дня війни почав звертатися до офісу в Німеччині з вимогою закрити бізнес в Росії. Спершу відповідь була такою, що їхні продажі не впливають на війну. Проте згодом українським співробітникам почали загрожувати відключенням від центральних закупівель та поставок товару, що призвело би до повного закриття бізнесу в Україні. Про це повідомив ексміністр Кабінету Міністрів та бізнесмен Дмитро Дубілет.

«Щодо Metro, яка досі не хоче іти з росії. По-перше, переказую сумну історію, яку мені розповіли співробітники Metro в Україні. По-друге, запрошую усіх, хто може, приєднатись до акції завтра у Дюссельдорфі», – написав він у Telegram.

Так, спочатку на звернення українських працівників компанії Metro з вимогою закрити бізнес в РФ в офісі у Німеччині відповідали, що не вважають їхні продажі в Росії такими, що мають вплив на війну. Та додали, що жертвують гроші в ООН. Згодом там сказали припинити тиск, інакше буде відключено від централізованих закупівель та поставок товару українську мережу, що може призвести до повної зупинки роботи в Україні.

«Ми спілкуємося з нашими колегами з кампусу в Дюссельдорфі на різних рівнях - вони стверджують, що рішення залишатися в росії Рада директорів приймала без обговорення зі співробітниками. Всіх просто поставили перед фактом», – цитує пряму мову українського офісу митро Дубілет.

Зазначимо, що у 2014 році компанія Metro AG, аби уникнути санкцій через роботу в Криму (Сімферополь та Севастополь), вирішила просто перейменувати два торгові центри на окрему юридичну особу в РФ.

Дмитро Дубілет додав, що 19 березня у Дюссельдорфі пройде мітинг та закликає доєднатися усіх, хто перебуває у місті та має так можливість. Початок о 13:00 год біля дюссельдорфського ландтагу. Докладніше про мітинг тут.

Нагадаємо, що з початком війни з Росії вийшло понад 200 компаній. Проте великі ретейлери як-от Metro, Auchan та Leroy Merlin й досі продовжують працювати в країні-агресора, тим самим фінансуючи вбивства українців.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!