Німецьке товариство GIZ повертається у Львів з новим проектом

4387 0
Раніше Німецьке товариство міжнародного співробітництва займалося розвитком та оновленням старої частини Львова.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ впроваджує у Львові новий проект – «Інтегрований розвиток міст в Україні». Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Ми маємо успішну історію співпраці з Німецьким товариством GIZ. Було відреставровано сотні історичних вікон, брам, балконів. Проведено багато конференцій, воркшопів, навчань. Тому ми з нетерпінням очікуємо старту нового проекту, головна мета якого – створити інтегрований план розвитку міста», – сказав директор КУ «Інститут міста» Олександр Кобзарев.

Читайте також: 3 проблеми старого Львова за версією GIZ

За його словами, особливість нового проекту GIZ полягає в інтеграції планів департаментів та управлінь міськради. Також він передбачає створення плану сталої мобільності міста на основі Концепції інтегрованого розвитку, що має вирішити проблеми із заторами та затримками транспорту у Львові.

В рамках проекту відбудеться перепланування маршрутів транспорту та вивчення пасажиропотоків. Також проект займатиметься розвитком і покращенням співпраці влади міста з суспільством та створенням системи моніторингу.

Читайте також: 10 проблем центру міста, яуі треба розв’язати, аби Львів не втратив обличчя

«Німецький уряд, який фінансує цей проект у більшій частині, прийняв рішення, щоб його поширити на Львів і Київ. Зараз ми знаходимося на підготовчій стадії. У Львові ми можемо спиратися на досвід, який вже був напрацьований. Головний мотив цього проекту для Львова – “Зберігати і розвивати”. Ми зберігаємо те, що було напрацьовано, розвиваємо і розбудовуємо місто», – додав керівник проекту Матіас Брандт.

Читайте також: Туристи їдуть – львів’яни лишаються: 5 фактів про те, як змінюється місто для мешканців

Окрім того, учасники проекту мають на меті вдосконалення законодавчої бази на державному рівні задля розширення прав міст.

Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні» впроваджується на замовлення уряду Німеччини. Він працює у Вінниці, Житомирі, Полтаві та Чернівцях з 2016 року, у Львові він триватиме до жовтня 2019 року. Проект має на меті покращення умов життя українців, підтримку процесів децентралізації та місцевого самоврядування.

Для безпосереднього планування діяльності проекту у Львові завтра, 23 лютого, з 09.00 до 16.30 год. в конференц-залі на вул. Богомольця, 6 відбуватиметься стартовий семінар, який є важливою передумовою успішної діяльності проекту.

Читайте також: Як живеться львів’янам у центрі міста. Результати опитування

Нагадаємо, з 2009 до 2017 рр. за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ у Львові тривав проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова». 1 лютого 2018 року ЛМР продовжила дію проекту, що фінансуватиметься на кошти міськради.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!