Німецькі хірурги безкоштовно оперуватимуть дітей у Львові

3350 0
З 12-го по 18-те червня базі опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні німецькі хірурги проведуть низку консультацій для дітей зі складними вродженими і набутими вадами, та спільно з українськими хірургами виконають близько 20 пластичних реконструктивних операцій.
Фото: прес-служба Львівської міської ради

Фото: прес-служба Львівської міської ради

Подружжя відомих пластичних хірургів – професор, доктор медичних наук Клаус Екснер та доктор Б’янка Байкан-Екснер оперуватиме та консультуватиме дітей зі всієї України спільно з львівськими колегами на базі опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні.

Знаний пластичний хірург з Німеччини Клаус Екснер, котрий з 2012 року безкоштовно допомагає українським дітям і ділиться досвідом з колегами у Львові, цього року вдруге приїде зі своєю дружиною – також пластичним хірургом Б’янкою Байкан-Екснер. 

«За час свого перебування у Львові німецькі лікарі планують проконсультувати щонайменше 50 дітей із складними набутими і вродженими вадами та спільно із українськими лікарями здійснити близько 20 пластичних й реконструктивних операцій. Водночас хірурги поєднують оперування із навчанням для наших лікарів, адже у світовій пластичній хірургії є чимало новітніх методик оперування, які нам треба переймати, щоб в Україні, у Львові якнайбільше людей можна було прооперувати за новими технологіями», – розповідає завідувач опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні Василь Савчин.

Читайте також: #Вимагаю_медреформу. Львів’яни діляться негативним досвідом лікування

Під час попереднього візиту Клауса Екснера у грудні минулого року львівські та німецькі хірурги спільно прооперували 18 та проконсультували понад 50 дітей і дорослих.

«За період співпраці Клаус Екснер обстежив понад 300 пацієнтів з вродженими вадами, післяопіковими рубцевими деформаціями, раневими дефектами, та прооперував близько 130 хворих. Окрім того, під час останнього візиту німецькі хірурги спільно з львівськими лікарями провели унікальну операцію з протезування вуха, коли вушну раковину було сформовано з хряща самого пацієнта», – зазначає начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб. 

Співпраця з пластичним хірургом триває з 2012-го року, коли Клаус Екснер приїхав до Львова під час футбольного чемпіонату «Євро–2012», щоби впродовж тижня безкоштовно оперувати дітей у межах доброчинної ініціативи німецьких вболівальників «BigShoe».

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!