Німецький фонд скерував 15 тисяч євро на реставрації вікон і брам в історичних будівлях Львова

1008 0
Частка співфінансування мешканців залишається незмінною.

У Львові цьогоріч продовжать роботи з реставрації вікон та брам в історичних будівлях міста. Це стало можливим завдяки підтримці німецького фонду Ебергарда Шьока. Про це повівдомили в ЛКП «Бюро спадщини».

На ці роботи фонд скерував 15 тис. євро, і частка співфінансування мешканців залишається незмінною.

Читайте також: На Львівщині відновлюють храм, який пошкодили російські ракети

«Від початку широкомасштабного вторгнення росії за бюджетні кошти в Україні фінансують лише критичну інфраструктуру, захищені видатки та ЗСУ. Проте, незважаючи на війну, серед мешканців міста збереглася велика зацікавленість у реставрації цінних елементів їхніх будинків. Саме тому ми знову звернулися до фонду Ебергарда Шьока з проханням допомоги у співфінансуванні цих робіт і отримали позитивну відповідь. Діяльність програми цьогоріч продовжиться, а фонд буде співфінансувати частку, яка раніше покривалася за рахунок бюджетних коштів», – каже директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Додамо, що впродовж останніх років фінансування у межах Програми здійснюється за таким принципом: 70% вартості робіт з реставрації брам оплачує ЛМР через координатора – ЛКП «Бюро спадщини», а 30% – мешканці. При реставрації вікон співфінансування відбувається у співвідношенні 60% на 40% відповідно, а в разі заміни металопластикових вікон на дерев’яні частки співфінансування становлять 50% на 50%.

Читайте також: Поблизу «Львівської політехніки» реставратори відновили столітню браму

Загалом у 2022 році в межах програми співфінансування відновили 29 брам та 16 вікон в будинках, розташованих в історичному ареалі міста, а також 12 вікон та балконних блоків замінили з металопластикових на дерев’яні.

Нагадаємо, що раніше у Львові відновили історичні двері-віяло на вулиці Вітовського, 28.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!