Німецький хірург у Львові безкоштовно допоможе майже сотні дітей

4824 0
Черга до пластичного хірурга Клауса Екслера з Франкфурта-на-Майні сформувалася ще за місяць до його приїзду.
Deutsche Welle

Deutsche Welle

Відомий лікар вже прибув до Львова і протягом тижня проведе 60 консультацій та 29 операцій, повідомляє DW

Німецький лікар пояснює, що відбирає найважчі випадки, у яких без операції діти не можуть вести нормальний спосіб життя. Також пріоритет мають малозабезпечені родини. З такою місією він працює у Південній Америці, Африці, Азію та в Україну.

Його вражає велика кількість вроджених патологій в українських дітей. "Я би не пов'язував це з Чорнобилем. Я багато їжджу світом і бачу, що всюди є свої проблеми. В Україні — це птози (опущені верхні повіки — ред.), набряки на обличчі, а в Азії, наприклад, багато мають вовчу губу. Наука повинна ще добре попрацювати над цим, щоб дослідити причини цього явища", — каже лікар.

Це восьмий візит доктора Екснера до Львова. Перший відбувся у 2012 році в рамках благодійного проекту до Євро-2012. З того часу лікар приїздить до Львова власним коштом або за підтримки благодійників. Цього разу він працюватиме в парі зі своєю дружиною Б'янкою Байкан-Екснер, яка також є пластичним хірургом. 

Важливою складовою візиту лікаря є передати свій досвід українським лікарям.  Діти, які не зможуть отримати допомогу цього разу, ймовірно матимуть таку нагоду наступного. Орієнтовно наступний візит доктора Екснера запланований на осінь.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!