Німці хочуть випускати дешеві електромобілі. Фото

3907 0
Технічним університетом Мюнхена був представлений громадськості концепт доступного електромобіля Visio.M. Прем’єра відбулась в рамках мюнхенської виставки екологічного транспорту «eCarTec». В розробці даної моделі взяли участь провідні спеціалісти у галузі автомобілебудування та не тільки.

Кузов-монокок концептуальної новинки виконано з пластика та вуглеволокна, а основним матеріалом для створення вікон виступив полікарбонат. Visio.M обладнали електродвигуном потужністю 15 кВт, який зможе подолати відстань у 160 км на одному заряді. На повну зарядку піде від трьох до чотирьох годин, пише сайт Ecotown.com.

Читайте також: Чи їздитимуть чиновники Львова на електрокарах?

Керівник проекту професор Маркус Лінкамп говорить, що цей концепт повинен показати можливість створення дуже легкого та безпечного електрокара, який за вартістю не перевищуватиме ціну на автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння.  

Родзинкою авто стала його інноваційна система кондиціонування повітря, що не потребує значних затрат енергії. Вона функціонує по принципом «ефекту Пельтьє», за яким нагрів та охолодження відбуваються при проходженні струму в місці контакту двох різнорідних провідників. 

Читайте також: У Львові може з’явитись перша  станція для зарядки електромобіля

При проходженні струму в одну сторону виділяється тепло, а при його зворотному проходженні – тепло поглинається. Visio.M обладнаний всіма необхідними системами безпеки та є дуже легким, завдяки матеріалам з яких виготовлений.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!