Нобелівський комітет виправив помилку з місцем народження Івана Франка

2117 0
Раніше на сайті Нобелівського комітету вказували, що Іван Франко погодив із території Російської Федерації.
Фото: Львівський державний архів

Фото: Львівський державний архів

На сайті Нобелівського комітету виправили помилку з місцем народження Івана Франка та вказали Австро-Угорську імперію замість Російської Федерації. Про це повідомив директор львівського літературно-меморіального музею імені Івана Франка Богдан Тихолоз.

Читайте також: Як працює Дім Франка у Львові. Відео

Раніше на сайті вказувалося, що Іван Франко, якого у 1916 році номінували на здобуття Нобелівської премії з літератури, походив із території, що в той час належала Російській Федерації, тепер – Україні.

Тож Дім Франка у Львові виступив з ініціативою офіційного звернення до Нобелівського комітету з вимогою виправити помилку в атрибуції громадянства Івана Франка.

Читайте також: Книгу про Івана Франка перетворять на 3D-виставку-лабіринт

Івана Франка номінував на Нобелівську премію з літератури 26 листопада 1915 року віденський гімназійний професор Йосиф Застирець. Він звернувся з листом до Нобелівського комітету, у якому розповів про «найбільшого українського і одночасно слов’янського поета і вченого», «великого провідника свого народу, міжнародного ґенія» – Івана Франка. А 28 травня 1916 року Іван Франко помер.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!