Норвегія запровадила проти Росії наймасштабніші у своїй історії санкції

3860 0
Йдеться про експорт технологій, товарів та послуг, також санкції щодо окремих осіб рф та Білорусі, причетних до війни в Україні.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Норвегія приєдналася до країн Європейського Союзу щодо введення санкцій проти Росії. Вони стали найпотужнішими, які влада країни будь-коли запроваджувала. Про це повідомили у норвезькому Міністерстві закордонних справ.

Читайте також: Сербія вперше долучилася до «українських» санкцій Євросоюзу

Осло вдарило по фінансовому, енергетичному, транспортному, технологічному та оборонному секторах російської економіки. Персональні санкції запровадили також проти сотень людей та компаній.

«Сьогодні найширший пакет санкцій, коли-небудь запроваджений Норвегією, був включений урядом у норвезьке законодавство. Санкції є відповіддю на незаконний напад Росії на Україну, а також виразом солідарності Норвегії з українським народом», – заявила міністерка закордонних справ Аннікен Хуйтфельдт.

З її слів, запроваджені санкції є широкомасштабними та унеможливлять експорт технологій, товарів і послуг, які Росія могла б використати для ведення війни, відтак, вплинуть на фінансування російського режиму. Також санкції націлені на осіб в Росії та Білорусі, які безпередньо брали участь у прийнятті рішень та здійсненні незаконного нападу на Україну, а також у спробах виправдати вторгнення.

Читайте також: Абрамович, Дерипаска, Міллєр та інші. Британія розширила санкції проти російських олігархів

«Ці санкції сильно вдарять по російському режиму. Ми заморожуємо активи і вводимо заборону на поїздки для названих осіб, припиняємо певні заходи щодо спрощення візового режиму для в’їзду до Норвегії, а також припиняємо експорт, торгівлю та операції, які можуть безпосередньо підтримувати військову техніку Росії, або допомагати фінансувати чи сприяти війні проти України. Ми вводимо наші санкції разом з ЄС та іншими країнами, щоб забезпечити максимальний ефект», – сказала пані Хуйтфельдт.

Міністерка наголосила, що громадяни та компанії Норвегії повинні неухильно дотримуватися введених проти Росії санкцій. Їх порушення є кримінальним злочином.

Введені Норвегією санкції є всеосяжним доповненням до тих, які країна вводила проти Росії після анексії нею Криму у 2014 році. Імовірно, надалі будуть введені додаткові санкції проти РФ як країни-агресора.

Нагадаємо, раніше Євросоюз затвердив четвертий пакет санкцій проти Росії. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!