Нова «Музика воїнів» зазвучала церковними дзвонами. Відео

2617 0
Чергову музичну композицію «Сон козака» у рамках проекту «Музика воїнів» виконав доброволець, боєць Нацгвардії із позивним «Дзвонар».

Як розповідав Олександр Ткачук Tvoemisto.tv, зняти кліп про воїна, який грає на церковних дзвонах, було його мрією: «Це дуже символічний інструмент для українців. Зокрема, це символ пробудження та заклику до боротьби із зовнішнім ворогом, адже є частина українців, які ще не пробудилися.  Це буде щось нове, адже пісень на дзвонах ще ніхто не грав».

Композицію у відео виконує Віктор – запорізький козак, не лише по духу і вигляду. Він історик-археолог,працює в національному заповіднику «Хортиця». Чоловік б'є у дзвони у історико-культурному комплексі «Запорозька січ» з 2011 року.

 

«Сон козака» – авторська композиція «Дзвонаря». Символізує тривогу та біду, яка лізе звідусіль на Україну, та наприкінці після удару великого дзвону настає спокій і мир.

Читайте також: Як народжувалась музика воїнів. 5 думок від автора проекту

Нагадаємо, що «Музика воїнів» – це просвітницький проект, який має на меті показати, що українські воїни – не карателі, якими їх малює російська пропаганда, а відповідальні, виховані та культурні захисники своєї землі. Перший кліп в рамках проекту «Музика воїнів» зафільмував виконання солдатом Гімну України на віолончелі. Другою стала музична композиція «Місячна соната», яку виконав гранатометник батальйону «Донбас» із позивним «Піаніст». Третьою «Музикою воїнів» став «духовний гімн України» – «Боже єдиний великий нам Україну храни», який виконав музикант-бандурист Ярослав Джусь. А доброволець із позивним «Лемко» зіграв на сопілці емоційне посвячення гуцульського хлопця в легіні.

Джерело: Українська правда.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!