Нова транспортна мережа і нова ціна на воду у Львові. Головне за добу

1529 0
Головні події за добу в один клік.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

У Львові за грантові кошти напрацюють нову транспортну мережу, аби оптимізувати витрати міста на перевезення, а також, щоб у пасажирів була можливість безкоштовно пересідати з одного виду транспорту на інший. Пасажир матиме можливість пересісти впродовж 40 хвилин з одного виду громадського транспорту на інший безкоштовно. Також нова мережа має прибрати дублюючі маршрути. 

З 1 січня у Львові зростуть тарифи на воду. Тарифи для ЛМКП «Львівводоканал» на 2022 рік на водопостачання становитиме 14,41 грн за 1 куб. метр (без ПДВ) та на водовідведення – 7,16 грн за 1 куб. метр (без ПДВ). Попередня ціна була 18 грн 89 коп, тобто тариф зріс на 14%.

Після історії із чоловіком, який переодягнувся у жінку, проникнув у львівську школу №43 та намагався розбестити другокласницю, у всіх навчальних закладах міста перевірили роботу охоронців. Водночас охоронниця, яка необачно пропустила невідомого, надалі працює у школі. Їй виписали догану та притягнули до дисциплінарної відповідальностіЯка ситуація із охороною у школах, читайте у матеріалі.

Кабінет міністрів звільнив заступника міністра освіти і науки України Ігоря Гарбарука за його власним бажанням. Напередодні він зі своєю помічницею Христиною Тишкун були на прийомі у львівській мерії. Тоді мережу збурив зовнішній вигляд Тишкун, яка до міськради одягнула відверту сукню. 

Зі Львова до Брюховичів курсуватиме новорічний ретро-поїзд. Він запрацює у перший день нового 2022-го року, а також 2, 3, 8 та 9 січня. Вартість квитка становить: для дорослих – 54 грн 00 коп.; для дітей – 40 грн 49 коп. Проїзні документи на подорож можна буде придбати в окремій касі приміського касового залу Львівського головного вокзалу. 

Якими є ознаки обмороження та переохолодження тіла, які частини тіла тримати в теплі та якою має бути перша допомога при охолодженні та обмороженні, Тvoemisto.tv розпитало у медичного директора з хірургічної роботи лікарні Князя Лева, судинного хірурга Тараса Стасіва.

Гарного вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!