Політична реклама

Нова транспортна мережа у Львові буде через 10 днів, а нові автобуси – через 5 років

1707 0
Автобуси, трамваї та тролейбуси у Львові повністю замінять не швидше ніж через 5 років. У той час як більше половини транспортних засобів вже вичерпали термін експлуатації. Про це медіа-порталу «Твоє місто» розповів заступник начальника управління транспорту та зв`язку ЛМР Андрій Білоус.

«Зараз ми працюємо над закупівлею вживаних трамваїв для Львова. Вони є у значно кращому стані, ніж ті, що зараз у нас їздять. І ми плануємо закупити їх у січні», - розповів посадовець.

Наступного року, за словами А. Білоуса, також буде зроблено капітальний ремонт 4 трамваїв. 

«З тролейбусами у нас трішки гірша ситуація. Тут ми сподіваємось на Львівський автобусний завод (ЛАЗ), який нам, відповідно до угоди до Євро-2012, буде постачати достатню  кількість тролейбусів».

Зокрема відомо, що невдовзі місто мало би отримати 60 нових тролейбусів.

Повне оновлення електротранспорту у Львові поки що не передбачається.

Найскорше (через 5 років), за словами А. Білоуса, у Львові планують замінити автобуси.

«Одним із пунктів договору, який ми укладатимемо з перевізником, є умова, що він зобов’язаний оновлювати рухомий склад (аналогічного класу, але обов`язково з низькою підлогою) не менше 20% щороку», - пояснив посадовець.

Середній термін експлуатації транспорту у Львові 4-5 років, більше половини вже потрібують заміни.

Нагадаємо, медіа-портал «Твоє місто» на своїй сторінці у facebook провів опитування «Як покращити нову транспортну мережу Львова?».

За результатами голосування, у трійці побажань мешканців Львова - посилення відповідальності перевізників за не якісні послуги, розміщення у Львові на усіх зупинках вказівників із графіком руху автобусів та оновлення транспортного парку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!