Нове масове поховання у області та запуск музею війни. Головні події дня у Києві

902 0
Дайджест новин за 17 травня.
Фото: Дзеркало тижня

Фото: Дзеркало тижня

Війна

Під Макаровим Київської області правоохоронці виявили ще одне масове захоронення розстріляних російськими окупантами громадян. Серед вбитих – громадянин Чехії. 

За даними місцевої поліції, загиблі були розстріляні окупантами в різні частини тіла. Дві людини були вбиті в голову, одна – в живіт.

Крім того, почав роботу віртуальний музей пам’яті війни, в якому можна побачити, як виглядає Київська область після воєнних дій та окупації російськими військовими частини територій. За допомогою 3D-турів відвідувачі зможуть потрапити в жахливу реальність, яку принесла із собою війна в Ірпінь, Бучу, Гостомель, Горенку та інші містечка й села. 

Торгівля

Цього тижня з вівторка до неділі включно у столиці проходять сільськогосподарські продовольчі ярмарки. Графік їх роботи та адреси доступні за посиланням

Транспорт 

З 18 травня щоденно курсуватиме приміський поїзд сполученням Київ – Тарасівка. Відправлення потяга з Тарасівки буде о 07:06, прибуття до Києва – о 07:32.  У зворотному напрямку поїзд вирушатиме зі столиці о 17:19 та прибуватиме до Тарасівки о 17:41. 

Крім того, з 20 травня щоденно курсуватиме поїзд №771/772 сполученням Київ – Хмельницький. Відправлення з Києва – о 23:46, прибуття до Хмельницького – о 5:26. Зворотно, з Хмельницького, він рушатиме о 13:44, а прибуватиме до столиці о 19:36.

Дерусифікація 

Кияни подали понад 12 тисяч пропозицій щодо перейменувань вулиць, провулків, алей, проспектів та шосе у рамках збору міською владою варіантів для перейменувань об’єктів у столиці, назви яких пов’язані з росією. 

Пожежна небезпека

17 та 18 травня синоптики попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку в столиці. Про це повідомляють у Київській міській державній адміністрації. 

Там нагадують: на період воєнного стану в місті заборонено відвідування лісів та лісопаркових зон поза межами житлових масивів.

Міжнародні відносини

Посольство Ізраїлю в Україні відновило роботу в Києві. Посол Михайло Бродський підняв ізраїльський прапор біля будівлі дипломатичного відомства. 

Київська область 

Український завод виробника напоїв «Кока-кола Беверіджес» поступово відновлює роботу в селищі Велика Димерка неподалік від Броварів. До кінця травня там планують відновити потужності на 100%. 

Крім того, храм Святого Миколая Чудотворця, що знаходиться на території Державного податкового університету в Ірпені, перейшов до Православної Церкви України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!