Wi-Fi та фонтан для пиття: як у Львові облаштують площу Маланюка

3012 0
У Львові площу Маланюка хочуть перетворити на сучасний громадський простір. Вона буде без пам’ятника Тудору, натомість – отримає благоустрій, фонтан і безкоштовний Wi-Fi.
фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

Як розповіла Tvoemisto.tv голова Галицької РА Ірина Іванчина? пам’ятник радянському письменнику перенесуть в музей. За відповідну ухвалу завтра, 30 червня, повинна проголосувати сесія міської ради. Після цього й розпочнуть реалізацію проекту, що триватиме, за очікуваннями, близько 2 місяців. На це з бюджету цьогоріч виділено 600 тис грн.

«Проект реконструкції площі передбачає встановлення вуличних меблів, оновлення покриття та влаштування освітлення. Окрім цього, проектом передбачено встановлення фонтану для пиття води, обладнаного окремими отворами для людей та тварин»,  – розповіла Tvoemisto.tv голова Галицької РА Ірина Іванчина.

У сучасні ліхтарі, висотою 3 м, вмонтують також гучномовці та камери спостереження. Облаштують тут і безкоштовний інтернет, – інформують у прес-службі міськради.

Читайте також: Як у Львові облаштують площу перед Цирком. Візуалізація

Нагадаємо, 9 травня, невідомі у балаклавах намагались знести пам'ятник Степану Тудору, який знаходиться у Львові на площі Маланюка. А 25 травня, у Львівській міській раді відбулось засідання робочої групи для вирішення питання доцільності демонтажу пам’ятника Степану Тудору, що на площі Євгана Маланюка. 

Розмовляла Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!