На правах реклами

Що дасть Львову місцева партія? 5 відповідей

2350 0
Напередодні виборів у вирі політичної реклами усі все обіцяють. Важко зрозуміти, що серед обіцянок про справедливу пенсію, гідну зарплату і контрактну армію є правдою. Нещодавно у Львові з’явилася перша регіональна партія – нове середовище людей, які хочуть запровадити європейські цінності на місцевому рівні, і почати пропонують зі свого дому – Галичини.
фото: УГП

фото: УГП

Європа показує такий приклад: в Баварії, одному з найбільш розвинутих регіонів Німеччини, вже 60 років господарює своя регіональна партія. Християнсько-соціальний союз протягом багатьох років є найвпливовішою партією Баварії і очолює Баварський земельний уряд у Мюнхені. На центральному рівні, в Бундестагу, в союзі з партією Християнсько-демократичний союз утворює єдину фракцію ХДС/ХСС. Але в організаційному відношенні зберігає самостійність і представляє інтереси Баварії – нині одного з найуспішніших регіонів Німеччини.

Читайте також: Як змінювати місто, почавши з маленьких справ. Історія львів’янки

Секрет успіху простий: партія складається з християнських консерваторів, які  працюють на місцях і вирішують локальні проблеми. Так за декілька останніх десятиліть Баварія перетворилася з традиційно аграрної землі на регіон високорозвинутих технологій, всестороннього соціального забезпечення та дуже високих стандартів життя для людей.

Цікаво, що 95% членів Християнсько-соціального союзу є людьми середнього класу, і лише 2% вважають, що належать до вищих, а 3% - до нижчих прошарків суспільства. Серед всіх партій Німеччини ХСС має також найбільшу частку членів, що мають вищу освіту – це 39%. Основу партії складають звичайні люди, які працюють на розвиток регіону і не марять про велику політику. Під час виборів ХСС не виставляє своїх кандидатів в інших регіонах Німеччини, поза Баварією.

Читайте також: Святослав Стець: «Молоді львів’яни виїжджають з міста»

Нещодавно у Львові з’явилась перша регіональна партія – нове середовище людей, які хочуть запровадити європейські цінності і в нас. І почати пропонують зі свого дому – Галичини. Українська Галицька Партія – нова у  політичному просторі. Проте її активісти добре розуміють принцип: «Хочеш  зробити щось добре – зроби це сам!» Саме тому в партії об’єднались активні молоді люди, що за плечима мають десятки реалізованих соціальних проектів та з власного досвіду знають, які є проблеми у місті – і  вміють їх вирішувати. Особливістю команди молодих політиків є те, що вони не рвуться до київської влади, а хочуть ефективно працювати у міській владі.

«Партії, що мають центр у Києві, не можуть ефективно вирішувати локальні проблеми. Вони не можуть контролювати все, бо не бачать всіх проблем людей на місцях. Вони хочуть бавитися у велику політику, а не робити реальні справи у місті. Тут це не політика, це господарка. І саме ми, молоді та активні, маємо», – розповідає активістка Української Галицької Партії Наталія Піпа, яка відстояла від незаконної забудови сквер на Сихові.

 

Хочеш змін – зроби їх сам! Так вважає Тарас Чолій, директор музею «Територія терору», продюсер фільмів. «Моя мета в Українській Галицькій Партії реалізувати ті плани і мрії, які я маю. Є багато речей, які мені не подобаються, але одна справа їх критикувати, а інша – прийти і зробити так, як ти хочеш, – розповідає він. За словами Т. Чолія, мета цієї партії принести в українську політику нові принципи, щоби прийшли принципово інші люди, які будуть мати опірність до цієї системи і корупції. Ці люди зможуть прикладом своїх успішних дій донести людям думку, що насправді політики можуть бути чесними.

Читайте також: Топ-7 молодих активістів, які змінюють Львів

Більшість активістів Української Галицької Партії – це громадські діячі, які ще не були у владі. Хтось з них захищає права людей з особливими потребами, хтось бореться з корупцією, а хтось – роками воює із незаконними забудовниками. Всі вони готові до відповідальності перед громадою, бо вже давно відчувають себе відповідальними за долю міста. Ці молоді люди йдуть в політику, бо знають, що зусилля сотні активістів можуть дорівнювати рішенню одного депутата. Вони, за прикладом провідної політичної сили Баварії, хочуть запровадити гідні умови життя для людей в Галичині і в рідному Львові. Вони вірять: львів’яни таки варті кращого. Але цього разу – не пустих обіцянок з білбордів, а реальної роботи нових, незаплямованих політиків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!