Від сьогодні в Україні нове зонування. Де на Львівщині посилили карантин

7786 0
У Сокальському районі встановили червону зону епіднебезпеки.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Від сьогодні, 26 жовтня, починає діяти нове епідемічне зонування, за яким Сокальський район Львівської області потрапив у червону зону епіднебезпеки. Тут вводять посилені карантинні заходи.

Зазначимо, що у червоній зоні заборонена робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе, ресторанів.

Також збільшилася кількість населених пунктів у Львівській області, де діятимуть обмеження помаранчевого карантинного рівня. Це міста Львів, Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Самбір, Стрий, Трускавець та Червоноград, Бродівський, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам'янка-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Пустомитівський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський та Яворівський райони Львівської області.

Якщо регіон увійшов у помаранчеву зону, це означає, що забороняється:

  • діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;
  • діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;
  • планові госпіталізації в лікарнях;
  • робота спортзалів, фітнес-центрів та закладів культури;
  • прийом нових змін в дитячі табори

До жовтої чи зеленої зони не увійшов жоден населений пункт області. Державна комісія ТЕБ і НС перегляне зонування через 7 днів.

Нагадаємо, що Кабмін 13 жовтня продовжив дію адаптивного карантину до кінця року та змінив правила про дозволену кількість людей у масових зібраннях. У зеленій зоні дозволили масові заходи загалом не більше 50 людей за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму, у «жовтій» – не більше 30 людей, у «помаранчевій» – не більше 20.

Також Кабінет міністрів заборонив роботу ресторанів, кафе й інших закладів громадського харчування після 22:00 у всіх зонах карантину, дозволяють лише кур'єрську доставку та замовлення з собою (на виніс).

Проводити спортивні заходи можна без глядачів, за винятком міжнародних матчів – з окремим погодженням від МОЗ.

До слова, кінотеатрам у «червоній зоні» дозволили працювати.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!