Нові ДБН про безбар’єрний простір запрацюють із 1 квітня

2582 0
Усі будинки і споруди в Україні, а також необхідна інфраструктура повинні будуть обов’язково проектувати з елементами доступності.
Фото: rozvytok-hromady.com

Фото: rozvytok-hromady.com

Оновлені Державні будівельні норми «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення» запрацюють із 1 квітня. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Заклади харчування в Україні стануть інклюзивними

«Понад 100 якісних змін громадського простору, які, в першу чергу, стосуються осіб із інвалідністю, що мають порушення опорно-рухового апарату, зору, слуху, розумової діяльності, та інших маломобільних груп населення: люди похилого віку, батьки з маленькими дітьми, вагітні жінки», – написав Лев Парцхаладзе.

Згідно з новими ДБН, які опублікували в інформаційному бюлетні Мінрегону, всі будинки і споруди в Україні, а також необхідна інфраструктура повинні будуть обов’язково проектувати з елементами доступності. Також у документі детально описали необхідні технічні характеристики та конкретні приклади встановлення пандусів, спеціальних підйомників, тактильних візуальних елементів доступності, інформаційних таблиць, у тому числі шрифтом Брайля, аудіопокажчиків, дублювання важливої звукової інформації текстами, організації сурдоперекладу тощо.

Читайте також: Нові ДБН: в готелях передбачатимуть 10% місць для людей з інвалідністю

Нагадаємо, 1 вересня в Україні запрацювали оновлені Державні будівельні норми, що стосуються автостоянок та гаражів, вулиць та доріг, велоінфраструктури та навчальних закладів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!