Нові ДБН: в готелях передбачатимуть 10% місць для людей з інвалідністю

2761 0
Зараз необхідних умов часто не мають навіть 5-зіркові готелі.
Фото: rozvytok-hromady.com

Фото: rozvytok-hromady.com

У нових ДБН щодо доступності планують ввести норму, за якою 10% місць у проектованих готелях мають бути облаштовані для людей з інвалідністю. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні із майже 2500 готелів в Україні лише одиниці мають номери, облаштовані з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Це стосується і 5-зіркових готелей. Часто вони навіть не мають безперешкодного доступу до будівлі, наприклад, облаштованого пандуса чи підйомника. Так не має бути!» – каже Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні запрацювали нові державні будівельні норми. Перелік

Відтак, нові державні будівельні норми, що зараз розробляються, при проектуванні готелів передбачатимуть не менше 10% місць для людей з інвалідністю. Відповідно до цих норм, усі готелі також обов'язково повинні мати безперешкодний доступ ззовні та всередині.

«Проект нового ДБН розроблений ПАТ КиївЗНДІЕП на заміну діючого ДБН В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення». Він адаптований до європейських норм та міститиме наглядні приклади того, як це має виконуватися на практиці», – каже урядовець.

Читайте також: 15 львівських будинків обладнають підйомниками для людей на візках

Нові норми планується затвердити до кінця цього року.

Інфографіка: Лев Парцхаладзе

Нагадаємо, в уряді також пообіцяли адаптувати нові ДБН для незрячих.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!