Нові HIMARSи для України та коли в школах Львівщини включать опалення. Підсумки доби

1676 0
Нині 5 жовтня та 224 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Повітряна тривога. О 14:37 в області звучали сирени, була загроза запуску ракет з району Каспійського моря.

Ситуація на фронті. ЗСУ звільнили від російських загарбників вісім населених пунктів у Херсонській області. Зокрема: Любимівку, Хрещенівку, Золота Балку, Біляївку, Українку, Велику Олександрівку, Малу Олександрівку, Давидів Брід. Окрім того, на Харківщині деокуповані села Богуславка та Борівська Андріївка.  

Американський Інститут дослідження війни (ISW) повідомляє, що бої йдуть у районі шосе Сватове-Кремінна.

За словами президента Володимира Зеленського, українська армія на півдні здійснює швидкий і потужний рух, від російського псевдореферендуму лише за цей тиждень звільнено вже десятки населених пунктів. 

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на 625 млн доларів, до якого увійшли чотири системи залпового вогню HIMARS, гаубичні протитанкові міни, бронетранспортери та інша зброя і обладнання.

Цитата дня: «Президент Джо Байден пообіцяв продовжувати підтримувати Україну, яка захищається від російської агресії, стільки, скільки буде потрібно. Зокрема, сьогодні надано новий пакет безпекової допомоги на суму 625 мільйонів доларів. Куди входять додаткове озброєння та обладнання, включаючи HIMARS, артилерійські системи та боєприпаси, а також броньовані машини». (Заява Білого дому)

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Стрілечу, Зелене, Майорськ, Спірне, Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Курдюмівку, Новомихайлівку та Вугледар. Сили оборони України завдали ударів по понтонній та паромній переправах противника через річку Дніпро в Херсонській області. Підтверджено знищення ЗРК С-300 поблизу міста Токмак, а також ураження ворожих позицій у Гуляйполі та Оріхові Запорізької області.

Акцент дня: Скільки учнів очно навчаються у школах Львівщини і коли там розпочнеться опалювальний сезон. У коментарі Tvoemisto.tv Олег Паска уточнив, що всі школи Львівщини вже готові до опалювального сезону. Він розпочнеться тоді, коли протягом трьох діб середньодобова температура становитиме нижче 8 градусів.

Чому це важливо: Найбільший виклик зараз – це реформування системи середньої освіти. Планується, в найближчі два роки напрацювати програми з точних наук (фізика, хімія, біологія) для того, щоб їх впорядкувати і зробити цікавими для дітей. Те, що є, і в такому вигляді – викликає у дітей відразу замість захоплення.

Ключові події:

1. Голова Нацбанку подав заяву про відставку. Кирило Шевченко скаржиться на здоров’я;

2. Захиснику «Азовсталі» родом з Львівщини присвоїли звання Героя України. Йдеться про Святослава Паламара з позивним «Калина». Чоловік родом з Миколаєва на Львівщині;

3. Ілон Маск після закликів віддати Крим заявив, що «все ще дуже підтримує Україну».  Акції компанії Tesla втратили майже 9% вартості на тлі публікацій;

4. ​Верховний Суд підтвердив вирок ексочільнику Львівської облради, якого ВАКС посадив на 8 років. Ореста Фурдичка було затримано у грудні 2017 року неподалік від його місця роботи, одразу після одержання ним першої частини неправомірної вигоди у розмірі 300 тисяч доларів;

5. Чому у Львові досі не курсують автобуси на деяких маршрутах. №33 та №45 не курсують від початку повномасштабного вторгнення.

Благочинність Львова. Де у Львові можна здати і отримати теплий одяг. Перелік локацій. Tvoemisto.tv пропонує перелік організацій, які готові прийняти теплий одяг від львів’ян.

Читайте також: Мешканців Львова та області попереджають про нічні заморозки на поверхні ґрунту

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!