Нові корисні властивості грейпфрута: результати дослідження

2701 0
Грейпфрут – це не тільки освіжаючий і приємний на смак фрукт. Користь грейпфрута в тому, що він допомагає боротися з діабетом 2 типу та ожирінням.
Фото: longmixer.ua

Фото: longmixer.ua

Це переконливо довело нове дослідження ізраїльських учених. Дослідники виявили у складі грейпфрута речовина нарингенін. Це антиоксидант, який і надає грейпфруту його знаменитий гіркуватий смак.

Як встановили вчені, нарингенін виконує ту ж роботу, що і два найбільш поширених медичних препарати, які застосовують при діабеті другого типу.

Діабет починає розвиватися, коли в організмі людини виробляється недостатньо гормону інсуліну. Інсулін відповідає за рівень цукру в крові. Речовина нарингенін допомагає збільшити сприйнятливість організму до інсуліну. Це також допомагає хворим підтримувати свою вагу в нормі. Адже часто ожиріння сусідить з діабетом і створює додаткові проблеми.

Автор дослідження доктор Яаков Нахміас з Єрусалимського університету (Ізраїль) вважає, що нарингенін може стати основою для альтернативного лікування хворих на діабет 2 типу. Поки що це тільки припущення, оскільки дослідження тривають. Але в кожному разі, користь грейпфрута для здоров'я не викликає сумніву.

Джерело: ladyhealth.com.ua

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!