Нові Covid-правила у транспорті та нове будівництво у Львові. Головне за добу

2755 0
Розповідаємо про головні новини у Львові.

У Львові вшанували пам'ять Героїв Революції Гідності. А на Сихові без погоджень встановили і освятили пам'ятний знак Героям Небесної сотні. 

Читайте також: Львів'яни зазнимкували неймовірний захід сонця. Фото

Від сьогодні у приміському громадському транспорті на Львівщині почнуть діяти нові правила. Пасажири, які планують поїздку, повинні мати підтверджуючий документ про вакцинацію від коронавірусу або негативний результат ПЛР-тесту. Якщо не буде ні сертифікату, ані тесту, то людина сплатить штраф 17 тис. грн. 

Школярі 5-11 класів у Львові сьогодні повертаються за парти. Також відновлюють роботу гуртки та секції.

Читайте також: У Львові хочуть відновити унікальну браму-загадку. Фото

На Львівщині і у Львові цього тижня прогнозують хмарну погоду з проясненнями, мокрий сніг та місцями ожеледицю. У Львові із суботи почала цілодобово чергуватиме снігоприбиральна техніка. Цього року для прибирання вулиць Львова задіють 137 одиниць комунальної техніки та 107 одиниць приватної, яку місто взяло в оренду. Через погіршення погодних умов поліція опублікувала рекомендації для учасників дорожнього руху.

Також цього тижня Львівщина може вийти з червоної зони епідемічної небезпеки. На тому, що ситуація із захворюваністю на Львівщині стабілізувалась і дещо покращилась наголосив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: Гідність, інклюзивність та рівність. Яким буде America House Lviv

У Львові на Новому Львові збудують 8-поверховий офісний центр із підземним паркінгом, а на вулиці Княгині Ольги, поблизу ЖК Грінвіль, зведуть автомийку із закладом громадського харчування та адміністративними приміщеннями. 

Також у травні 2022 року у Львові планують відкрити America House Lviv – освітній та культурно-мистецький простір. Tvoemisto.tv поговорило із директором America House Lviv Володимиром Бєгловим про те, чому організація відкриває своє представництво у Львові, про її цінності, команду, цільову аудиторію, майбутні проєкти та чому це важливо для України та Львова.

Гарного вам дня і початку тижня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!