Нові масштабні будівництва у Львові та причини падіння АН-12 у Сокільниках. Головне за добу

6387 0
Короткі підсумки від Tvoemisto.tv.

Масштабні будівництва у Львові. Тvoemisto.tv підготувало підбірку масштабних будівництв, які уже будують або планують побудувати у Львові і в околицях. Серед них: перший український ІТ-парк у Львові, офісний кампус SoftServe, логістичний центр біля села Зимна Вода, автоматизований сортувальний хаб «Укрпошти», новий «Епіцентр» біля Львова, логістичний центр в Пасіках-Зубрицьких, конгрес-хол біля церкви Святої Анни.

Читайте також: Логістичні центри, офіси та хаби. Які масштабні будівництва планують реалізувати у Львові

Недоліки дистанційного навчання. У дітей, які тривалий час перебувають на канікулах та дистанційному навчанні, виникають стреси, різного роду порушення, розлади та втрата комунікативних навиків. Це тривожні сигнали.

Екстрена Covaxin. Всесвітня організація охорони здоров’я дозволила екстрено використовувати вакцину Covaxin індійського виробника Bharat Biotech. Індійську вакцину рекомендують вводити людям від 18 років двома дозами з інтервалом у чотири тижні між двома щепленнями. Згідно з дослідженнями вакцина Covaxin ефективна на 78%, а через легкість зберігання підходить для країн з низьким та середнім рівнем доходу.

Причини падіння АН-12. Найімовірнішою причиною авіакатастрофи АН-12, яка сталася у жовтні 2019 року у Сокільниках, назвали фізичну перевтому екіпажу. Згідно з аналізом технічної документації експулатації двигунів, паливної системи та повітряних гвинтів на момент події вони були справні.

Вирок по сміттєзвалищі. Верховний Суд визнав Львівську міську раду винною у бездіяльності через використання Грибовицького сміттєзвалища, на якому загинули чотири людини. Міську раду також звинуватили у тому, що вона не провела рекультивацію полігону, не вибрала земельну ділянку для створення нового полігону, а також не побудувала завод з переробки відходів та сміттєсортувальний комплекс.

Вакцинація вчителів. У Львові 11 шкіл перебувають у зоні 100% вакцинації. 93 школи мають 90% вакцинації. 32 школи провакциновані в межах 80-90% і 2 школи перебувають у розрізі 70-80% вакцинації у працівників.

Читайте також: «Вдома діти стресують і втрачають комунікативні навики», – психологиня


Новобуди поблизу «Сільмашу». У Львові у районі вулиць Сулими, Городоцької, Окружної, Кондукторської на місці шестиквартирного житлового будинку планують звести багатоповерхівку та садок. Відповідний детальний план територій депутати планують розглянути завтра, 3 листопада, на засіданні Львівської міської ради.

Готові вакцинуватись. 36% українців зазначили, що вже вакцинувалися першою або і другою дозою від коронавірусу. 18% зазначили, що готові вакцинуватися, а 43% – не готові. Про це свідчать дані опитування соціологічної агенції «Рейтинг». У порівнянні із липнем цього року, лояльність до вакцинації зросла. Відносно більше тих, хто не має бажання робити щеплення, серед молодих респондентів.

Поступлення вакцини Moderna. До кінця цього тижня Україна отримає майже три мільйони доз вакцини Spikevax виробництва американської компанії Moderna від коронавірусу. Постачання відбувається в межах глобальної ініціативи COVAX.

Книгарня на вул. Гнатюка. У Львові, у приміщенні пам'ятки архітектури, де раніше були залізничні каси на Гнатюка, планують облаштувати книгарню з читацьким залом, коворкінгом та конференц-залом. Інвестора для втілення проєкту планують шукати на конкурсі.

Читайте також: У Львові планують продати землю біля аеропорту для будівництва ТРЦ

Пустіть дітей до школи. У Львові батьки учнів приватної «Школи вільних та небайдужих» закликали, аби міськрада дозволили очне навчання школярів. Вони не задоволені рішенням міської комісії ТЕБ і НС про те, що початкова та середня школи мають навчатися дистанційно і вимагають відновити офлайн-режим. Акція – тиха, без дітей, зібралося лише кілька представників, враховуючи епідситуацію в місті.

Будівництво біля аеропорта. Львівська міська рада планує продати з аукціону землю поблизу Львівського аеропорту для будівництва торгівельного центру. Йдеться про територію у Залізничному районі, поблизу проєктованої вулиці вул. Ряшівської, яку будують уже понад 12 років.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!