Нові міністри Шмигаля та Львів «підвис» з карантином до 5 червня. Головне за ніч і минулу добу

12512 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Vgorode.ua

Фото: Vgorode.ua

Карантин знову не послабили. На Львівщині не дозволили послабити карантин через велику кількість хворих на коронавірус. Карантин продовжили до п’ятниці, 5 червня. Тоді обіцяють знову провести засідання комісії ТЕБ і НС. Натомість міську комісію зобов’язали напрацювати механізм щодо подальших дій.

За словами заступника голови ЛОДА Тараса Греня, законодавчо не можна послабити карантин лише у регіоні, або лише у місті. Рішення приймають спільно для всієї області.

Читайте також: Біля Львова перекрили кілька доріг у знак протесту проти Львівської ОТГ

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за добу Covid-19 виявили у 31 особи. Разом 1 700. Вилікувалося – 451 осіб, померло – 56.

У 8-й міській клінічній лікарні померли 70-річний чоловік та 79-річна жінка.

У Львові одужали 48 медиків, які хворіли на коронавірус.

В Україні за добу виявлено 340 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 24 012 пацієнтів. Одужало – 9 690 (150 за добу), померло від Covid-19 – 718 осіб (плюс 10).

Перелік антилідерів знову не змінний: Чернівецька область (3 377 – плюс 28 за добу), місто Київ (3 043 – плюс 58), Рівненська (1 770 – плюс 53) та Львівська (1 700 – детальніші показники вище) області. Нових хворих на Covid-19 виявили вдвічі більше, ніж вилікуваних.

«Плівки Деркача» – Нові міністри – Економіка. Президент Зеленський британському виданню The Telegraph заявив, що так звані «плівки Деркача» не є пріоритетом, а Україна не прагне втручатися у внутрішньополітичну ситуацію в США. «Послухайте, я нічого не знаю про деталі цієї угоди. І чи була це угода досягнута, чи вона взагалі існувала…», – сказав він.

Читайте також: На Львівщині завершили розслідування загибелі двох гірників на шахті «Лісова»

Парламент має намір призначити нового віцепрем’єра, що замінить на цій посаді Вадима Пристайка. Ним, як очікується, стане Ольга Стефанішина, яка до вересня 2019 року керувала Урядовим офісом з координації європейської та євроатлантичної інтеграції. У свою чергу, Пристайку готують посаду посла України у Британії.

«Слуга народу» підтримає голову колишнього гендиректора каналу «1+1» Олександра Ткаченка на місце міністра культури. Згідно декларації, той заробив за неповний минулий рік майже 3,7 мільйонів гривень.

Новим міністром освіти та науки може стати доктор фізико-математичних наук Олександра Антонюк. Наразі вона займає посаду заступниці директора з наукової роботи Інституту математики Національної академії наук України.

На нову посаду міністра екології розглядають двох кандидатів – заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Романа Абрамовського та голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва.

У Авакова кажуть, що начальника поліції Вінничини відсторонили не через перестрілку в Броварах і призначили його радником голови Нацполіції.

У травні 2020 року до загального фонду державного бюджету надійшло 63,9 мільярда гривень, що на 40 мільярдів або 38% менше, ніж в травні 2019 року (104,12 мільярда).

Перший транш МВФ у цьому році становитиме 1,9 мільярда доларів, другий – 1,6 мільярда, третій відбудеться у 2021 році – 1,5 мільярда.

Залізниця – авіасполучення – кордон. «Укрзалізниця» почала продаж квитків на плацкартні вагони поїздів далекого сполучення з 1 червня 2020 року. Продаватиметься 50% місць.

Читайте також: На Львівщині ще немає жодної камери для автофіксацій порушень ПДР

Із 15 червня Україна хоче відновити авіасполучення з найбільш популярними напрямками. «Але кількість країн, які будуть відкриті, – буде обмежено», – зазначив міністр інфраструктури Криклій. Він додав, що передусім працюють над відновленням авіасполучення з Туреччиною, Грецією, Кіпром, Чорногорією, Хорватією та Грузією. Міністр пообіцяв, що точні дані у відомстві повідомлять протягом тижня. «Поки ми не говоримо (про відновлення авіасполучення – ред.) з Італією та Іспанією через епідеміологічну ситуацію в цих країнах», – додав міністр.

Міністр також повідомив, що наразі шукають рішення, аби туристи проходили експрес-тести на коронавірус в аеропорту, бо це зручніше, ніж 14-денний карантин.

У Держприкордонслужбі заявили, що українці не можуть використовувати електронний паспорт для перетинання кордону.

Польща – Туреччина – США – Італія – Іспанія. Україна та Польща можуть укласти угоду щодо сезонних працівників, щоб «врегулювати актуальні питання перебування українських трудових мігрантів» у Польщі.

Читайте також: Скільки українці відпочиватимуть у червні. Перелік вихідних

Туреччина почне приймати українських туристів з 1 липня.

У минулу п’ятницю, коли сотні протестувальників зібралися біля Білого дому в США, агенти Секретної служби вирішили заховати президента Дональда Трампа і його сім’ю у підземний бункер.

В Іспанії протягом доби жодна людина не померла від коронавірусної хвороби – вперше з початку епідемії.

А в Італії за добу виявили найменше нових випадків коронавірусу за більше ніж 3 місяці – лише 178 хворих.

Наразі без тепла і без послаблень карантину. Зате з перспективою знову трішки відпочити на Зелені свята. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!