Нові мости та мінна небезпека. Головні події дня у Києві

746 0
Дайджест новин за 4 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація 

Мінна небезпека зберігається на околицях Києва там, де велися бойові дії. Наразі завершують розмінування парку, пляжу та залізниці у районі Пуща-Водиця. Також небезпечним для цивільного населення є район Виноградар. 

Війна

У Києві відбулось прощання із «кіборгом»-десантником, учасником Революції Гідності Русланом Боровиком. Його поховали на Берковецькому кладовищі поруч з побратимами з 90-го окремого аеромобільного батальйону. Молодший сержант Збройних сил із позивним «Багдад» загинув у бою з окупантами на Сході України. У нього залишилися дружина Людмила Крамаренко і дві донечки – Софійка та Ганнуся. 

Транспорт

Продовжується відбудова об’єктів транспортної інфраструктури, зруйнованих внаслідок збройної агресії російських загарбників. У Вишгородському районі Київщини розпочали будівництво тимчасового мосту.

Крім того, сполучення Київ – Житомир повністю відновлено по Варшавській трасі. Відкрили рух мостом через річку Тетерів. Цей насипний міст з буту та щебенево-піщаної суміші, по краю мосту встановлено бетонні блоки. 

Захист тварин 

Київська міська влада закликає взяти тварину з тимчасового притулку, в який через війну потрапляють домашні улюбленці. Він працює на території Національного комплексу «Експоцентр Україна» та називається «Виставковий центр». Потрапити до притулку можна за попереднім записом (093-540-12-18) з 10:00 до 17:00.

Перейменування 

У Василькові набережна на річці Стугна називатиметься на честь прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. 

Нагадаємо, у столиці розробили дизайн футболок та шопери із зображенням кішки, врятованої у Бородянці на Київщині. Всі кошти з продажу речей передаватимуть на порятунок тварин, які постраждали від війни.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!