Нові обмеження для невакцинованих пасажирів та вхід у підземну Полтву. Головне за добу

2424 0
Короткі підсумки від Tvoemisto.tv.
ФОТО: СВЯТОСЛАВ НЕЙГАУЗ

ФОТО: СВЯТОСЛАВ НЕЙГАУЗ

Кисень для Львівщини. Львівська область стала лідером за витратами на кисень для медичних закладів у 2021 році. Зокрема, придбали 4,3 млн м³ газоподібного кисню та 200 т рідкого кисню. На кисень витратили 121 млн грн.

Вакцинація освітян. У Львові вже 44 школи мають 100-відсоткову вакцинацію від коронавірусної інфекції, де вакциновані і вчителі, і технічний персонал.

Читайте також: У Львові 44 школи повністю вакциновані від коронавірусу

Вхід у підземну Полтву. У трамвайному депо на вул. Сахарова Lem Station реалізовує проєкт з відновлення площі, ангарів та компресорної станції. У межах створення громадського простору тут також реконструюють 17-ий колектор, який проходить під станцією. Восени наступного року львів’яни та гості зможуть побачити річку на власні очі. Наразі триває відновлення колектора та входу до нього. Громадський простір облаштують у місці, де є вхід до притоки Полтви. Він стане схожим до площі Ринок або площі Митної.

Нові обмеження для невакцинованих. З 22 листопада в області невакциновані пасажири не зможуть користуватись приміським транспортом. Відповідне рішення прийняли на засіданні обласної комісії ТЕБ і НС. Для проїзду мешканці повинні мати негативний результат тесту на Covid-19, документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації вакциною, міжнародний, внутрішній чи іноземний сертифікат.

Обов’язкова вакцинація. Міністерство охорони здоров'я збирається ще раз розширити перелік професій для обов'язкової вакцинації від Covid-19 та включити туди медиків, працівників органів місцевого самоврядування та комунальників. Сюди увійдуть: працівники закладів охорони здоров'я державної та комунальної форми власності, працівники органів місцевого самоврядування, працівники підприємств, установ і організацій, що належать до комунальної власності територіальних громад.

Читайте також: Стало відомо, скільки у Львові може коштувати електронний квиток

Громадський простір замість МАФу. У Львові на проспекті Чорновола, 45 планують облаштувати громадський простір замість кіоску, який власниця самостійно забрала після перемовин з містом. Вже є певні напрацювання та ідеї, як міг би виглядати цей громадський простір. Підприємці, які працюють поруч, готові профінансувати реконструкцію простору на Чорновола.

Індустріальний парк в Рясному. Компанія Dragon Capital розпочала будівництво першої черги індустріального парку М10 Lviv Industrial Park у мікрорайоні Рясне-2. На сьогодні вже заклали фундамент та на 70% змонтували каркас будівлі. Завершити першу чергу індустріального парку планують у ІІІ кварталі 2022 року. У компанії Dragon Capital зауважують, що однією з переваг парку є його розташування недалеко від кордону з Польщею.

Звільнення Ткаченка. Міністр культури Олександр Ткаченко написав заяву про відставку. Він пояснив це тим, що рішення Кабміну забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну – є нелогічним. Також бюджет на культуру на 2022 рік є для нього неприйнятним.

Збереження Брюховицького лісу. Петиція про збереження частини Брюховицького лісу, де раніше була військова частина, а нині планують збудувати дачі для учасників АТО, набрала необхідну кількість підписів мешканців.

Читайте також: На Львівщині невакциновані не зможуть користуватися приміським транспортом

Більше туристів. Із січня по вересень цього року у Львові у туристичні інформаційні центри звернулися понад 21 тисяча людей, із яких понад 11 тисяч – це туристи. Іноземні туристи перебували у Львові у середньому 4-5 днів і залишали тут близько 295 євро. У ТОП-5 іноземних країн, які відвідали центри протягом цього періоду найбільше було гостей із Польщі (2708 людей), Туреччини (2185) та Саудівської Аравії (2184), з Німеччини (626) та з Білорусії (496).

Ціна е-квитка. У Львові визначили, якою буде вартість проїзду у громадському транспорті з введенням електронного квитка, який має запрацювати 13 січня наступного року. Разовий електронний квиток квитка на одну поїздку з можливістю пересадки впродовж 40 хвилин може коштувати 10 грн. Перевезення одного місця багажу – 10 грн. Разова поїздка без можливості пересадки у разі придбання паперового квитка у водія – 15 грн. Для учнів шкільного віку 60 поїздок в місяць будуть безоплатними протягом навчального року, а в літній період коштуватимуть 10 грн.

Нові авіарейси. Український лоукостер Bees Airline відкриває рейси зі Львова до ще одного міста – Барселони, що в Іспанії. Популярністю користуються і нещодавно відкриті рейси цього авіаперевізника Львів – Київ та Львів – Прага.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!