Нові обмеження у Львові та гроші для Коломойського. Головне за ніч і минулу добу

4715 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Коронавірус – Львів – Київ. У Львові дозволили відновити роботу оптикам, сервісним центрам мобільних операторів та компаніям із ремонту комп’ютерної техніки.

Натомість львів’янам тепер заборонено користуватись дитячими і спортивними майданчиками, вживати їжу і напої у парках і скверах. У громадський транспорт у супермаркети, ринки тепер не можна заходити без масок. Також магазинам рекомендують перейти на безготівкову оплату, а людям, які виходять на вулицю, мати із собою документи.

Разом з тим, голова Львівської ОДА Максим Козицький оголосив про перше одужання від COVID-19. Другий результат тестів показав у 59-річної жінки відсутність інфекції.

Читайте також: «Спіймати кайдаша». Львівська актриса розповіла про неординарну роль у серіалі

Разом з тим, в області підтвердили ще один випадок коронавірусної інфекції – тепер їх 6.

А експрес-тести виявили коронавірус ще у двох львів'ян, серед них водійка травмаю. Тепер чекають на результати повторного аналізу. Якщо вони будуть позитивними, тільки тоді їх додадуть до офіційної статистики.

Загалом в області 7 нових підозр на коронавірус. На лікуванні в інфекційній лікарні – 43 пацієнти, на самоізоляції – 84.

А в Україні уже 548 хворих на коронавірус. За добу плюс 73 нових інфікованих.13 померло. На Тернопільщині та на Буковині ще 18 та 15 хворих відповідно за добу.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд розглядає варіанти запуску економіки. За його словами, Україна не та країна, яка може пів року сидіти і дивитися телевізор. Швидше за все, послаблення обмежувальних заходів станеться після Велиикодня, але все буде залежати від динаміки поширення COVID-19 в Україні. 

Банки і земля. Верховна Рада прийняла у першому читанні так званий закон про банки (його ще називають «антиколомойский» закон). Він містить кілька суперечливих моментів, найголовніший з них той, що власник банку, який оскаржує вивід його з ринку (зараз таких 104, разом з «ПриватБанком») не може його собі повернути через рішення суду. Разом з тим, рішення суду дозволить отримати йому грошову компенсацію. Тобто, тепер той же олігарх Ігор Коломойський зможе отримати два мільярди доларів компенсації за «ПриватБанк», з якого він свого часу вивів 5,5 мільярдів доларів. Не відомо, як на ці викрутаси відреагують в МВФ, але гроші доведеться викласти зі своєї кишені кожному українцю.

Читайте також: Чи можна у львівських аптеках купити маски та респіратори

Верховна Рада також сьогодні уночі прогосувала за відкриття ринку землі. Сухий висновок такий: у перші три роки можна буде купувати не більше 100 гектар землі в одні руки. І лише з 2024 року – до 10 тис. га. Крім того, з 2021 до 2024 року право на купівлю землі буде тільки у фізичних осіб. Юридичні особи зможуть купити с/г землю лише з 2024 року. А іноземці – доки це питання не вирішать окремо на референдумі. Його «Слуги народу» планують провести ще кінця 2020.

Нагадаємо, прийняття цих законопроєктів є необхідною умовою МВФ для отримання Україною 10 мільярдів доларів, які вкрай необхідні для економіки та соціальної сфери.

Отже, йдемо далі. А далі у нас повернення за кілька днів весни, сонця і тепла. А там уже й до Великодня не далеко. Приготування до нього прикрасять сірі карантинні дні, які доводиться висиджувати удома.

Для шановних  господинь чудовий спосіб як зекономити на закупах та скласти меню  на тиждень (даруйте, поки що не Великоднє). Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!