Нові офіси в центрі Львова та перенесений Монумент слави. Головне за добу

2292 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу, або що могли проспати.
Photo by Inna Podolska on Unsplash

Photo by Inna Podolska on Unsplash

На Львівщині від коронавірусу вакцинували 97-річну бабусю. Загалом на Львівщині провакцинували уже 182 726 мешканців. За увесь час пандемії у нашій області Covid-19 підтвердили у 137 44 осіб, померли внаслідок ускладнень від хвороби 3 656 людей. У місті сьогодні готуються до нового штаму коронавірусу.

Читайте також: Українці та поляки просять відновити потяг Львів – Перемишль 

Член виконкому ЛМР Артем Хмиз розбудує офісний центр з терасою у центрі Львова. У Львові на вулиці Наливайка,5 корпорація «Арт-Груп» та ТзОВ «Рута-Сервіс» перепланують будинок. Тут проведуть надбудову адміністративно-офісного центру. Висота будинку не має перевищувати 15 метрів, а площа забудови має залишатися незмінною. Реконструкцію проводитимуть у межах історичного ареалу міста. Нагорі облаштують терасу, також планують підземний поверх, очевидно, під паркінг.

У районі Підзамче знесуть склади і побудують багатоквартирний будинок. У Львові на вулиці Половинній,4 у Шевченківському районі збудують багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення зі знесенням існуючих будівель. Будівництво вестиме ТзОВ «Компанія грифон захід». Тут облаштують 38 квартир. Площа забудови становить 2600 квадратних метрів.

Читайте також: Заповідник «Нагуєвичі» на Львівщині може отримати статус національного 

Монумент слави у Львові остаточно перевезли до музею «Територія терору». Демонтаж радянського Монументу слави тривав із квітня цього року. Тепер відвідувачі музею можуть побачити Монумент на території комплексу – зараз триває облаштування частин горельєфу.

Ще більше української. З 16 липня фільми і концерти мають бути державною мовою. 16 липня 2021 року – новий етап втілення норм Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який має збільшити присутність державної мови у публічному просторі та зміцнить її статус як державної. Національна комісія зі стандартів державної мови розпочинає проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Таокж розважальні заходи і демонстрування фільмів в Україні мають виконуватися українською мовою.

А ще Христина Погранична виборола бронзу на Кубку світу у Мінську.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!