Нові правила карантину. Що змінюється для українців із 1 серпня

3227 0
Зокрема, із 1 вересня 2020 року в Україні відкриються всі школи. Однак, якщо епідеміологічна ситуація в районі не буде відповідати вимогам МОЗ, освітні заклади будуть змушені закрити на карантин.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

У серпні починає діяти постанова Кабінету Міністрів від 22 липня 2020 р. №641, відповідно до якої адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 серпня 2020 року. Про це йдеться на сайті Кабміну.

Залежно від епідеміологічної ситуації всі регіони поділять на декілька зон: зелену, жовту, помаранчеву і червону за рівнем епідемічної небезпеки поширення.

Зелена зона передбачає:

  • перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;
  • проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;
  • кінотеатри із заповненістю на 50%;
  • перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

Читайте також: В Україні продовжать карантин ще на місяць, але змінять умови

Жовта зона (+ обмеження зеленої) забороняє відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

Помаранчева зона (+ обмеження жовтої) забороняє:

  • діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;
  • діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;
  • планові госпіталізації в лікарнях;
  • спортзали, фітнес-центри, заклади культури;
  • прийом нових змін в дитячі табори;
  • обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

Червона зона (+ обмеження помаранчевої) забороняє:

  • роботу громадського транспорту;
  • відвідування закладів освіти;
  • діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

Перетин кордону

Із країн «зеленої зони» – потрібен тільки страховий поліс. Для країн із «червоної зони» – потрібен поліс + самоізоляція на 14 днів або ПЛР-тест.

Читайте також: Голова ВООЗ скликає надзвичайну комісію через новий сплеск коронавірусу у світі

Регіоном із значним поширенням Covid-19 вважається регіон, в якому є одна з таких ознак:

1. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком Covid-19, становить більш як 50 відсотків;

2. Середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;

3. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування Covid-19 становить більш як 11 відсотків;

4. Показник динаміки зростання випадків інфікування Covid-19 становить більш як 10 відсотків.

5. Показник динаміки зростання випадків інфікування Covid-19 застосовується у разі реєстрації більше восьми випадків на 100 тис. населення сумарно за останні сім днів.

Посилення протиепідемічних заходів застосовують та припиняють на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається за поданням головного державного санітарного лікаря регіону.

Читайте також: Звідки взявся новий коронавірус. Дослідження науковців

Перехід регіону з однієї в іншу зону можливий за умови, коли 5 днів поспіль там спостерігаються зміни одного із визначених показників. Обмеження діятимуть на всіх рівнях, включаючи «зелений». Серед обов’язкових вимог – носіння масок у громадських місцях, проведення масових заходів лише за умови перебування не більше 1 особи на 5 метрів квадратних, заповненість кінотеатрів – не більше, ніж на 50%, перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях. Найбільш жорсткий карантин буде діяти в «червоній зоні».

Із 1 вересня 2020 року в Україні відкриються всі школи. Однак, якщо епідеміологічна ситуація в районі не буде відповідати вимогам МОЗ, освітні заклади будуть змушені закрити на карантин. Закривати школи будуть тільки в районах «червоної зони» – де високий показник захворюваності на атипову пневмонію.

В Україні розпочнеться поступове залучення глядачів на футбольні матчі за умов дотримання низки карантинних вимог. Основними вимогами є: заповнення секторів стадіону глядачами не більше ніж на 25 відсотків, дотримання соціальної дистанції, забезпечення наявності дезінфекторів на стадіонах, проведення термоскринінгу на вході.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!