Нові правила отримання «шенгенки»: у Львові ростуть черги

4948 0
Через нові правила отримання шенгенської візи на прийом документів тепер витрачають більше часу. Адже від вівторка, 23 червня, аби отримати візу, потрібно здати ще й відбитки пальців.
фото: gazeta.lviv.ua, zbruc.eu

фото: gazeta.lviv.ua, zbruc.eu

Нова процедура спричинила довші черги. Так, біля Польського візового центру у Львові черги – не новина. А тепер людям доводиться по кілька годин стояти, аби подати документи. Кажуть, не такого «спрощення» візового режиму вони очікували.

Відбирати відбитки пальців в охочих отримати візи будуть раз на 5 років. Задля цього в консульствах встановили сучасні сканери, завдяки яким не треба забруднювати пальців. Проте додаткові вимоги викликають емоції і з боку відвідувачів, і з боку дипломатичних працівників.

«У нас певна внутрішня перестановка працівників. У нас сьогодні працювали 4 віконця візи шенген, 3 віконця – на національні візи. Треба сказати, що на національні візи не треба здавати відбитків пальців», – розповів консул з питань двосторонньої співпраці консульства Польщі Марцін Зінєвіч.

Читайте також: ТОП-10 країн, що охоче видають шенген-візи українцям

Процедуру сканування рук комусь вдається пройти швидко, а декому доводиться по десять разів проходити. «Коли в мене почали зчитувати, це тривало десь півгодини. Казали, що пальці захолодні. В одних людей швидко зчитувало, в інших – дуже довго», – зазначила пані Анастасія, яка подала документи на шенген-візу.

А от біля Чеського консульства у Львові черга невелика – кілька людей. Тут знімають біометричні дані не лише на шенген-візу, а й на національні візи. Від цього ціна виїзних документів не змінюється.

Нагадаємо, з 23 червня Україна приєдналася до Всесвітньої інформаційної системи, яка діє у всьому світі уже 4 роки. За словами дипломатів, біометрика та лібералізація візового режиму – це різні процеси. Спрощення ж відбудеться, коли Україна виконає всі умови угоди.

Джерело: канал «24»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!